A pannonhalmi apátságban is menekültek vannak

2015. szeptember 06. 11:35

Két család érkezett az éjszaka Pannonhalmára, a bencés apátságba, ők már továbbálltak, de folyamatosan újak érkeznek. Az apátság segít, ám végesek a kapacitásai.

2015. szeptember 06. 11:35

A pannonhalmi apátságban kaptak szállást a valahogy odakerülő menekült családok. Az éjszaka közepén két szír család érkezett a Győrhöz közeli bencés apátságba. Ők délelőtt már tovább indultak Ausztria felé, de most újabb családok jönnek – írja az Index.

Az apátságba éjszaka valahonnan az autópálya mellől önkéntesek hozhatták a családokat. Őket a tornateremben matracokra fektették le. A vendégek gyerekei közül öten még egészen kicsik, de szintén az apátságba került két család nélküli, 12 év körüli fiú is. Ők egyedül indultak neki Szíriából, és csinálták végig az utat. Most az apátságból sikerült hazatelefonálniuk, így beszélhettek a szüleikkel.
 
Amikor pénteken még nem volt szó arról, hogy buszokkal viszik a menekülteket Hegyeshalomra, az apátság eldöntötte, hogy valahogyan segíteni fog a közelükben elhaladó menekülteken, osztrák önkéntesek pedig azt tervezték, hogy gyalogolnak majd a menekültekkel az autópálya mentén – írja a hírportál.
 
Folyamatosan jelentkeznek önkéntesek az apátságba, ők újabb embereket hoznának, osztrák segítők pedig autókkal viszik át a családokat egy bécsi katolikus plébániára.
A pannonhalmi apátság ezután is befogadja, aki hozzájuk érkezik, ehhez azonban nincsenek meg a kapacitásaik, nem tudnának sok embert elszállásolni.
 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik