Az Európai Bizottság a határzárról: A Calais-i kerítés nem olyan, mint a magyar

2015. augusztus 17. 14:07

Christian Wigand, az EB szóvivője szerint a Bizottság nem támogatja a déli határzárat, de nem szól bele abba, hogyan védik meg a határaikat a tagállamok. A bizottság nem ad pénzügyi támogatást az ilyen határ menti kerítésépítéshez – tette hozzá Wigand.

2015. augusztus 17. 14:07

Az Európai Bizottság elvből nem támogatja a határ menti kerítésépítést, ám az, hogy a tagállamok konkrétan milyen módon kívánják biztosítani a határt, nemzeti illetékességébe tartozik – felelte egy kérdésre Christian Wigand szóvivő a hétfői brüsszeli bizottsági sajtótájékoztatón.

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény egyik szóvivője arra az újságírói kérdésre válaszolt, amely a Magyarország szerbiai határa mentén zajló kerítésépítéssel kapcsolatos brüsszeli álláspontot firtatta. A bizottság nem ad pénzügyi támogatást az ilyen határ menti kerítésépítéshez – tette hozzá Wigand. A szóvivő ezzel lényegében megismételte az Európai Bizottság – és személyesen Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyi EU-biztos – korábban többször leszögezett álláspontját.

Az újságíró által felvetett kérdésben szintén érintett Calais esetében a helyzet teljesen eltér a magyarországitól – jegyezte meg Christian Wigand. Szerinte ugyanis a francia kikötővárosban, a Nagy-Britanniába induló forgalom egyik gócpontjában a kikötő üzemeltetésének biztonságáról, valamint a migránsoknak a védelméről van szó, arról, hogy ne tehessék ki magukat életveszélyes áramütés kockázatának, amikor megpróbálnak illegálisan feljutni a járművekre.

*

Fotó: UK Home Office

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pekkala
2015. augusztus 18. 13:57
Ennek elment az esze, úgy mint a társainak!
Biomechanoid
2015. augusztus 18. 13:48
Logikus érvelés. Ahogy az is, hogy Christian Wigandot fejbe kéne rúgni.
Mutimi
2015. augusztus 18. 13:33
Hát, majdnem meglepődtem.
Hober Marlow
2015. augusztus 18. 13:30
Minden kerítés egyenlő, de azért vannak egyenlőbbek :D (Ez a Wigand nem szerepel a kedvenceim listáján...)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!