Német jogászok: A halálbüntetés már jogtörténet

2015. július 02. 19:44

A halálbüntetés, a tényleges életfogytiglan, a terrorizmus és a bevándorlás jogi vonatkozásairól vitatkoztak büntetőjogászok egy pécsi nemzetközi konferencián.

2015. július 02. 19:44

A halálbüntetésről nem kívántak vitatkozni a német jogtudósok egy Pécsett megrendezett büntetőjogi konferencián, mivel szerintük az már jogtörténet, és ők nem jogtörténeti rendezvényre érkeztek – mondta az ATV stúdiójában dr. Tóth Mihály, a Pécsi Tudományegyetem Büntetőjogi Tanszékének vezetője. 

A tényleges életfogytiglani szabadságvesztés kérdésében már annál inkább volt vita a résztvevők között – árulta el az oktató – legfőképpen azzal kapcsolatban, hogy mi tekinthető elégséges felülvizsgálati rendszernek. 

A bevándorlással kapcsolatban megállapították, annak szabályozása nem a büntetőjogra tartozik, az illegális határátlépés jelenleg is a szabálysértési jog körébe tartozik.

A jogász megjegyezte: a büntetőjog hagyományos elveivel nehezen összeegyeztethető a terrorizmus elleni harc, mert a bűnös szándék felderítése ártatlanokat is veszélyeztet. 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. július 06. 16:53
Ezekről a jogtudósokról mintig az eszdéeszes "alkotmányjogászok" ugranak be. Gondolom, vájogra jártak.
Anonymtalan
2015. július 06. 16:52
"Német jogászok: A halálbüntetés már jogtörténet" Ez olyan, mint Fukuyama-féle történelem vége.
Brigadéros
2015. július 04. 22:22
A halálbüntetés kérdése érdemi kérdés, amiről az állampolgárok sokaságának véleménye van...de úgy látszik a szellemi f@szverés fontosabb az ilyesminél jogtudós uraiméknál...
néhai Ch.Pilot
2015. július 04. 22:22
"Német jogászok: A halálbüntetés már jogtörténet" Az egyre kegyetlenebb módon elkövetett, és emelkedő számú gyilkosságok pedig napi gyakorlat. :-(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik