EP: Megalakult Le Pen új frakciója, de a Jobbik kimaradt belőle

2015. június 16. 13:09

Nem lesz jobbikos tagja a francia Nemzeti Front által kedden alapított új EP-frakciónak – közölte lapunkkal a Jobbik. A Nemzetek és Szabadságok Európája nevet kapó EU- és bevándorlásellenes frakció társelnöke a francia Marine Le Pen és a holland Marcel de Graaff lesznek.

2015. június 16. 13:09

Megalakult a francia Nemzeti Front vezetésével az EU- és bevándorlásellenes EP-frakció, a Nemzetek és Szabadságok Európája – írja a Politico európai kiadása. A frakció társelnökei a francia Marine Le Pen és a holland Marcel de Graaff lesznek. Az alakulathoz több, frakcióhoz eddig nem tartozó euroszkeptikus képviselő csatlakozott, mint az említett de Graaf, a szintén holland Geert Wilders, az osztrák Harald Vilimsky, a belga Gerolf Annemans illetve az euroszkeptikus UKIP-ből kirakott Janice Atkinson.

Korábban az is felmerült, hogy a Jobbik frakcióhoz szintén nem tartozó képviselői is csatlakozhatnak Le Pen új alakulatához, de kérdésünkre a párt sajtóosztálya megerősítette, hogy nem csak hogy nem vesznek részt a Nemzetek és Szabadságok Európája frakció létrehozásában, de nem is keresték őket ez ügyben.

Le Pen szerint a frakció olyan „politikai csapásmérő erő” lesz, amely túlmutat korábbi helyzetükön. A Nemzeti Front pártelnöke szerint az segített összehozni a csapatot, hogy megpróbálták őket és a véleményüket marginalizálni, így azonban nagyobb befolyással lehetnek az Európai Parlament munkájára. Geert Wilders szerint a frakció megalapítása történelmi pillanat, amellyel megkezdődhet a „felszabadítás”. „Újra urai akarunk lenni a törvényeinknek, a pénzügyeinknek, az országunknak” – szögezte le.

Az lapítással egy év után frakcióhoz jut a francia Nemzeti Front, akik tavaly megnyerve az EP-választásokat Franciaországban 23 képviselőt küldtek az EP-be, viszont a UKIP-vezette euroszkeptikus frakció nem fogadta be őket.

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2015. június 17. 07:42
Remélem, hogy a jobbik soha nem tudja magát elfogadtatni nemzetközileg. Vona tavasszal nyitni akart, szóban európához akart közeledni. Nem fog menni:-)))
OHM
2015. június 16. 21:21
Nagyon helyes, hogy kimaradnak a cionista-jobbszektorból(lásd ukránok)! Elég, ha vona összeül csanáddal és összemérik a fitymáik hosszát és azután kínálnak harmadik utat a magoriaknak...
Jabotinsky
2015. június 16. 16:50
Szegedi Csanádnak, aki megvalósította a jobbikban az anticionista és antiszemita retorikát, majd mint rejtőzködő halachikus zsidó megtért a Tórához, és azóta szorgalmas jesiva bocherré vált és már a minjanba is felhívják Tórát olvasni . Tehát ennek karrier zsidó jabrancnak sikerült nemzetközileg szalonképtelenné és holtvágányra tenni egy magyar nemzeti radikális pártot. Igaz ez volt a feladata. A magyar goj naivását pedig csak a hiszékenysége képes felül múlni! http://imgur.com/P9v8wlx
Berecskereki
2015. június 16. 16:10
:D Ajvé! A cukis-süveg cukros-bácsija már senkinek sem kell?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!