Népszavazást kezdeményez a Jobbik a hevesi roma központ miatt

2015. február 19. 12:14

Heves város önkormányzata Multifunkcionális Nemzetiségi Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ kialakításáról döntött, a Jobbik azonban azt szeretné, ha a kérdésben népszavazást tartanának. A helyi választási bizottság elutasította a kezdeményezést, az Egri Törvényszék szerint azonban lehet népszavazás a kérdésben.

2015. február 19. 12:14

A Jobbik Heves Megyei Alapszervezete azt szeretné, ha népszavazást tartanának a Heves városban kialakítandó Multifunkcionális Nemzetiségi Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központról. A központ 50-60 fő befogadására lenne alkalmas, főleg kulturális programokat szerveznének. Az intézmény létrehozásáról a város képviselő-testülete döntött, a Jobbik szerint azonban az emberek véleményét is meg kell kérdezni – írja a Heol.

A párt benyújtott egy népszavazási kezdeményezést az önkormányzati határozat visszavonásáról, amit a helyi választási bizottság elutasított, de fellebbezés után az Egri Törvényszék úgy találta: lehet hitelesíteni a népszavazási kérdést. A kérdés úgy hangzik: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Multifunkcionális Nemzetiségi Roma Módszertani, Oktatási és Kulturális Központ kialakítására vonatkozó önkormányzati határozatát visszavonja?” Ezer aláírást kell összegyűjtenie a Jobbiknak a helyi népszavazás kiírásához. 

Sveiczer Sándor, Heves polgármestere a Heol-nak azt mondta: a központ kifejezetten a településen élő romák számára létesül, és munkahelyeket biztosít a helyieknek. A polgármester arra is felhívta a figyelmet, hogy nem csak Hevesen, hanem Ózdon, Hajdúdorogon és Kisvárdán is nyertek már ilyen központra pályázati pénzt, és alá is írták a szerződéseket.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sersem4
2015. február 19. 12:25
Jók ezek a kamu munkahelyeket teremtő programok. Széket minden cigány segge alá,aztán legalább melegben lesznek,nem kell gürizniük az erdők kivágásával és hazacipelésével. Biztos sok hasznos tudásra tesznek szert ezekben a központokban. Erre mennek el a százmilliárdok,ahelyett,hogy iskolabuszokat,meg kollégiumi férőhelyeket biztositanának kora gyerekkoruktól,hogy tényleg felzárkózzanak. Húsz éves családos embereket,akik irni,olvasni,viselkedni sem birnak,már kidobott pénz,és energia megpróbálni emberré tenni,akkora a lemaradásuk,hogy az életben nem hozzák be,semmilyen,akár 24 órás felügyelet mellet sem.
yanoo
2015. február 19. 12:24
" központ kifejezetten a településen élő romák számára létesül" dísz krimi náció
világbéka
2015. február 19. 12:24
Hevesen egy 50 fő befogadására alkalmas központ...pfff. Tényleg kár a gőzért.
qccqccqcc
2015. február 19. 12:22
És mit szólnak a roma vezetőik hozzá, akiket Vonó oly sűrűn és meleg szeretettel emlegetett az ATV-n?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!