Iskolai szegregációról vitázna a parlamentben Szabó Tímea

2014. november 26. 10:45

Parlamenti vitanapot kezdeményez az iskolai szegregációról Szabó Tímea, miután Balog Zoltán miniszter a köznevelési törvényhez olyan módosítót nyújtott be, amelyik alapján miniszteri rendelettel „bizonyos iskolákat ki lehetne venni a szegregációs törvény alól”

2014. november 26. 10:45

Szabó Tímea független képviselő parlamenti vitanapot kezdeményez az iskolai szegregáció témájában. A Párbeszéd Magyarországért társelnöke szerdán sajtótájékoztatón közölte ezt, mondván: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köznevelési törvényhez „sunyi módon betolt” egy olyan módosító indítványt, amelyik alapján miniszteri rendelettel „bizonyos iskolákat ki lehetne venni a szegregációs törvény alól”.

A független képviselő módosító indítványban kezdeményezi, hogy a miniszter ne hozhasson saját hatáskörében ilyen döntést. Emellett parlamenti vitanapot kezdeményez a témában, valamint javasolja, hogy Balog Zoltánt hallgassa meg az illetékes bizottság. A PM felkéri az egyházak vezetőit, hogy ők is utasítsák el az iskolai szegregációt – tette hozzá. Erőss Gábor, a PM elnökségi tagja arról beszélt, hogy a tudományos bizonyítékok alapján az integrált oktatás nem csak a hátrányos helyzetű gyermekeknek, de a társadalom egészének is jó.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2014. november 26. 21:20
Timcsi. De tényleg. Akkor most lesz MSzPM?
magnamater
2014. november 26. 18:56
Ezt a libuskát vissza kellene ültetni az iskolapadba, és addig ott tartani,míg a ruhája és a feje tele lesz tetűvel.
néhai Ch.Pilot
2014. november 26. 15:51
Szabó Tímeát kellene szegregálni - bármit is jelentsen ez a szó...
GV0917
2014. november 26. 15:47
Drágaságom! Kár, hogy ezt a miniszteri rendelet-tervezetet célzó módosítót nem a ti ifjú korotokban valósítják meg! Mert valamennyi Szabó hölgy-(Kinga, RÉKA ,Anett, Tímea)nem jártak "olyan " iskolába, ahol csak kopasz fej volt. Ott a leánykák mindig a másik üstökét akarták cibálni, mert a tízórai csomag alapján szegregálták (vagy gyapálták )egymást. Néha berepült egy vörösbegy is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!