Tényleg rakéta végezhetett a maláj géppel

2014. július 28. 14:21

Az ukrán nemzetbiztonsági tanács a fekete doboz adatait elemző szakértőkre hivatkozva azt közölte: egy felrobbant rakéta repeszei által okozott erős nyomáscsökkenés miatt zuhant le a Malaysian Airlines utasszállítója. Közben biztonsági okokból az EBESZ, illetve Hollandia és Ausztrália szakértői nem tudnak vizsgálódni a tragédia helyszínén.

2014. július 28. 14:21

A fekete dobozok adataiból arra lehet következtetni, hogy egy felrobbant rakéta repeszei által okozott erős nyomáscsökkenés miatt zuhant le a maláj utasszállító Kelet-Ukrajnában – közölte hétfőn az ukrán nemzetbiztonsági tanács az adatrögzítő berendezéseket vizsgáló szakértőkre hivatkozva.

A Kijevnek továbbított jelentés szerint számos rakétarepesz találta el a Boeing 777-est, és a nyomáscsökkenés „robbanásszerű”, vagyis hirtelen volt. A szakértők megállapítása alátámasztja azt a feltételezést, hogy légvédelmi rakétával lőtték le a maláj gépet. A Nyugat gyanúja szerint ezt a Moszkva-barát szakadárok tették egy Buk típusú orosz föld-levegő rakétával.

Nem tudnak vizsgálódni a szakértők

Biztonsági okok miatt nem jutott el hétfőn a katasztrófa helyszínére az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) szakértői csoportja, valamint a holland és ausztrál rendőrökből és törvényszéki szakértőkből  álló küldöttség. A holland belbiztonsági és igazságügyi minisztérium közleményében azt írta, hogy a helyszínre tartó delegáció a térségben tapasztalt robbanások miatt, valamint saját biztonságuk megőrzése érdekében, visszafordult a kelet-ukrajnai Donyeckbe. 

Sahtarszk városánál – ahol ágyúdörejeket halottak, és azt tapasztalták, hogy a lakosság autókon menekül a városból – az EBESZ-konvoj módosította az útvonalát. Torez közelébe érve arra a következtetésre jutottak, hogy nem biztonságos a továbbhaladásuk, ezért visszafordultak – mondta el a csoport egyik tagja.

Összesen 154 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2014. július 29. 09:27
Szerintem a mun-kalapú társadalom nem jó, sokkal jobb a mun-kipa alapú társadalom.
zolka50.50
2014. július 28. 19:25
A hülye amcsik tényleg háborút csinálnak a végén: Elismerni Ukrajnát az Egyesült Államok katonai szövetségesének. Az ilyen tartalmú törvényjavaslatot terjesztették elő mindkét párt képviselői az Egyesült Államok Kongresszusa elé. A dokumentum szerzői szerint ez a lépés megvédi Ukrajnát „Oroszország azon tetteitől, amelyek a helyzet destabilizálására irányulnak”. Teljes szöveg: http://hungarian.ruvr.ru/2014_07_28/Ukrajna-az-USA-szovetsegese-7666/
zolka50.50
2014. július 28. 19:18
Az imént néztem a BBC híradóját, ahol arról beszéltek, hogy a szakértőket meglepte az ukránok közleménye, mivel semmi ilyet nem állapítottak meg. Azt állapították meg, hogy drasztikusan lecsökkent a légnyomás a gépben. Ennyi. Az ukránok már megint nagyon sietnek.
Peter8811
2014. július 28. 19:16
A legvalószínűbb hogy amerikai drónnal ütközött az utasgép és azért nincs meg a felvétel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!