Kizárlak a Pártból

2014. július 13. 11:27

Gyurcsány Ferencet, Eörsi Mátyást, Tompa Sándort, Gréczy Zsoltot, Hegyi Gyulát, az egész DK-t és MSZP-t.

2014. július 13. 11:27
Tamás Gáspár Miklós

„A Párt valamikor a szociáldemokrata és a kommunista mozgalom büszke neve volt – így értette Marx és Engels is, amikor A Kommunista Párt Kiáltványa kettejük tollából megjelent, pedig akkor formálisan még semmiféle párt nem volt – , tréfásan és metaforikusan pedig így nevezték a baloldalt. Én most egy rövid publicisztikai jegyzet erejéig visszatérek ehhez a régi megnevezéshez. Most sincs formálisan pártba szervezett baloldal, »baloldalinak« nevezi magát több csoport, bár nem egyforma joggal.

A baloldal – akármennyi történeti változata volt is – megkülönböztető jegye, alapeszméje az egyenlőség. Mindenféle más vonása is volt 225 éves történetében, de ez a közös lényeg. Amikor a baloldal nem egalitárius (egyenlőségpárti) többé – mert pl. neoliberális vagy rasszista – , akkor megszűnik baloldalinak lenni. S ha egyszerre neoliberális ÉS rasszista, akkor minden világos.

Ennélfogva (mindenfajta fölhatalmazás nélkül, ám élve avval a hatalommal, amelyet a teljesen nyilvánvaló és egyértelmű helyzet ruház rám) kizárom a Pártból Gyurcsány Ferencet, Eörsi Mátyást, Tompa Sándort, Gréczy Zsoltot, Hegyi Gyulát, az egész DK-t és MSZP-t cigányellenes, fajgyűlölő dumák, illetve a cigányellenes, fajgyűlölő dumák szánalmas és cinikus mentegetése (vagy gyáva, passzív eltűrése) miatt.”

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2014. július 14. 07:21
Hát, nem is tudom. Így hirtelen, belevágni a képükbe? A végén még tényleg normális lesz T.G.M.
marós
2014. július 14. 07:13
Gazsi leesett a tantusz? Gulyás M.-l most már a bőrötökön tapasztalhatjátok, aki korpa közé keveredik, azt megeszik a DISZNÓK!
Akitlosz
2014. július 13. 21:25
Ez a TGM szánalmasabb, mint a Párt.
enmar
2014. július 13. 18:58
Arról a marxengelszről beszélsz tégéem, aki komplett népcsoportok kiirtását javasolta a proletariátus hatalmát megerősítendő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!