Székely autonómia-per: titkolózik a Bizottság, Schiffer kiakadt

2014. július 23. 13:05

A Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésével kapcsolatos perében az Európai Bizottság arra szólította fel a felpereseket, hogy vegyék le honlapjukról az ott közzétett periratokat. Schiffer András elképesztőnek tartja a felszólítást, ami szerinte az EU Alapjogi Chartájába is ütközik, ezért szolidaritást vállal az SZNT-vel és Facebook-oldalán közzéteszi a per dokumentumait.

2014. július 23. 13:05

A Székely Nemzeti Tanáccsal (SZNT) szolidaritást vállalva Facebook-oldalán tette közzé Kovászna megyének az Európai Unió Törvényszékéhez címzett - a székelyföldi autonómiára vonatkozó európai népi kezdeményezésével kapcsolatos - beavatkozási kérelmét Schiffer András, az LMP társelnöke szerdán.

Az ügy előzménye, hogy az SZNT beperelte az Európai Bizottságot, mert elutasította a székely autonómiára vonatkozó polgári kezdeményezésüket. Hétfőn az Európai Bizottság felszólította az SZNT-t: legkésőbb három napon belül távolítsák el honlapjaikról az unió luxembourgi székhelyű bíróságán zajló perük iratait, és gondoskodjanak róla, hogy a keresetlevelük és az Európai Bizottság ellenkérelme ne legyen hozzáférhető a nyilvánosság számára. 

Az eljárás egészen elképesztő és sérti az Alapjogi Charta információszabadságról szóló 11. cikkelyét” – írta az Európai Bizottság felszólításáról Schiffer András, és Facebook-oldalán közzétette Kovászna megye beavatkozási kérelmét. Jelezte: amint rendelkezésére áll, közzé teszi a többi periratot is.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2014. július 23. 21:11
Köszönet ezért neked Schiffer András!
packó_
2014. július 23. 17:04
Csak azért nem köszönöm meg a Schiffernek, mivel a dolgát teszi, amiért külön köszönet nem jár. De azért: respect neki!
ni++ck
2014. július 23. 15:20
Ki kell lepni ebbol, aldozatot kell hozni mert ebben a lecsoban nincs jovonk legalabb a kovetkezo generaciora gondoljunk nekik legyen jovojuk.
citizen queen
2014. július 23. 13:59
Hajrá Schiffer, hajrá Székelyföld!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!