Továbbra is Csányi a leggazdagabb

2014. május 04. 16:52

A Napi.hu idén is elkészítette a 100 leggazdagabb magyar listáját, amely alapján továbbra is Csányi Sándor a leggazdagabb magyar. Az OTP vezérigazgatóját Bige László, és Gattyán György követik a listán, amire 5,3 milliárd forintos vagyonnal lehetett felkerülni.

2014. május 04. 16:52

Nincs változás, továbbra is Csányi Sándor, az OTP Bank vezérigazgatója a leggazdagabb magyar a Napi.hu Top 100-as listája alapján. A listán a második Bige László a Péti Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa áll, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Gattyán György került, aki online erotikus szolgáltatásokból gazdagodott meg. A Top 100 leggazdagabba való bekerüléshez idén 5,3 milliárd forintos vagyonnal kellett rendelkezni. A leggazdagabb 100 magyar között egyetlen nő, Kósa Judit szerepel.

A listán szereplők összvagyona 2460 milliárd forint volt, ez 180 milliárddal haladja meg az egy évvel korábbit. Ez 7,9 százalékos gyarapodást jelent, ami jóval felülmúlta a 2013-as inflációt, ami a KSH szerint 1,7 százalékos volt, így több mint hat százalékkal nőtt reálértéken a leggazdagabb magyarok vagyona. Ehhez érdemes hozzátenni azt is, hogy az első lista készítésekor 2002-ben a szereplők összvagyona akkori áron csupán 632 milliárd forint volt. Ez az eltelt 13 évben közel a négyszeresére nőtt miközben az infláció csak 77 százalékos volt, így reálértelemben több mint megháromszorozódott a leggazdagabb magyarok vagyona az utóbbi 13 évben.

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2014. május 05. 12:50
ps: azt persze elfelejtettem, hogy Csányiként, az ő pénzével, így kinézni nem hiba, az BŰN! Habár, láttunk már Princz Gábort is, .... Tényleg, a soha nem "elszámoltatott" Princz eftárs hanyadik a listán? És, mi lenne, tényleg csak a genetikailag alattvaló disznó-antiszemita magyarok etetésére, ha csinálnának egy listát, Ai weh!, a leggazdagabb "magyar" zsidókról is? Hmmm?
SoukySanjay
2014. május 04. 23:29
A végén ő is vagy egy 2m mély gödörbe,vagy egy hamutartóba fog kerülni.Az örökösei meg hülyére fogják röhögni magukat.
Eletterharcosd
2014. május 04. 22:52
"A tavaly szeptemberi ONYF-adatok szerint az átlagnyugdíj 113 ezer forint volt" Jelentős aktív dolgozó nem kap ennyi nettó bért, és zöme még gyereket is nevel! Ez egy beteggé tett társadalom, és ezért az elmúlt 25 év vezetői a felelőssek, így lengessétek nekik a zászlót. nem értelek benneteket, ha nem a politikából éltek akkor mi késztet titeket arra, hogy a veletek kitoló vagy csak titeket egyszerűen leszaró pártokat támogassátok, de tényleg? nézzetek már szét a környezetetekben, hogy hogyan élnek az emberek. Mikor meséltem a körülményeket néhány Svájci ismerősnek, nem akarták elhinni, azt hitték viccelek. Mikor mondtam nekik, hogy egy hideg téli hónap gázszámlája elviheti a fizetés felét, harmadát azt hitték viccelek. Mikor elmondtam nekik, hogy egy átlagos munkahelyen dolgozó ember nem engedheti meg, hogy napi 1 doboz cigit (vagy ennek megfelelő dolgot, kávé, süti, üdítő) vegyen magának akkor dobtak egy hátast. Szeretném felhívni a figyelmeteket, hogy Svájcban 3000-3500 frank egy segédmunkás bére, a cigi 5 frank, ez 600-700 dodoz ciginek felel meg, FONTOS! Svájci viszonyok szerint! Ha itt valaki 200 nettót hazavisz (ami nem olyan rossz) az 200 doboz cigit vehetne belőle! Tehát arányosan sokkal szarabb az élet itt mint a "jaj de drága" Svájcban vagy a nyugaton! íme a cigaretta árai nyugaton 2007-ben http://www.tabakwelt.de/cms/za.. íme a bérek (gehalter) http://www.umfragenvergleich.d.. de keressetek rá mennyi a víz európa országaiban, van ahol ingyenes, csak nálunk csillagászati 3 dollár egy köbméter víz Magyarországon. Röhej, Afrikában fél dollár, nálunk 3 dollár egy köbméter víz. Az alábbi statisztika talán gondolkodásra késztethetne mindenkit! Víz! Néhány adat a NatGeo-ból: USA legmagasabb vízdíj: San Diego 1,65 USD Ausztrália legmagasabb vízdíj: Sydney 1,61 USD Kanada: 0.86 USD Japán: Kumamoto 1,04 USD Ázsia: Szingapúr 0,61 USD Afrika: Windhoek 0,42 USD (megj.: Már ahol van víz, gondolom) Európa: Budapest 2,89 USD Más európai városok: Róma: 0,50 USD Amszterdam: 0,93 USD Írország: 0,00 USD Spanyolország: 0,62 USD Finnország: 1,22 USD DUK: 1,46 USD Ami közelít hozzánk: Belgium: 2,37 USD És van egy, ami magasabb – Dánia: 3,43 USD A NatGeo. egyik számában, a 88. oldalon található egy statisztika a világ városaiban 1 köbméter vízért fizetendő vízdíjról. S hol a legmagasabb ez a díj? MAGYARORSZÁGON! Döbbenetes. Mi a fene folyik itt? Nem Magyarország alatt található az egyik legnagyobb édesvíz lelőhely? ja, és Budapesten még olcsó a víz, mert tudok olyan településről ahol 4,5 euró egy köbméter csatornával! tehát Dánia sem előz meg bennünket! e levelem konklúziója! Ki tehet arról, hogy Magyarország lakossága nyomorog? ki állapítja meg az árakt, áfát, közüzemi díjakat? a 25 év kollaboráns kormányai, és ti ezeknek tapsikoltok, gratula!
Háború a Nemzet ellen
2014. május 04. 22:50
http://www.agrarszektor.hu/agrargazdasag/elemzesek/csanyi_minden_agrarcegebol_kivonta_a_szingapuri_csim-et.3380.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!