Akkreditálták a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolát

2014. március 13. 12:46

Akkreditálta a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolát a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.

2014. március 13. 12:46

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, a vonatkozó további jogszabályok, valamint a MAB akkreditációs elvárásai és a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei (ESG) alapján értékelte a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán folyó képzés, tudományos kutatás feltételeit – tájékoztat a Hajdúdorogi Egyházmegye.

A Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola intézményakkreditációs vizsgálata eredményeként a MAB megállapította, hogy a főiskola megfelel azoknak a minőségi elvárásoknak, amelyeket a törvény szellemében a MAB állásfoglalása főiskola akkreditációja feltételének tekint. Ezen belül a főiskola megfelel a felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjeinek (ESG).

A MAB a Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskolát, valamint annak hitéleti szakjait –teológia osztatlan mesterképzési szak; katekéta-lelkipásztori munkatárs alapképzési szak; kántor alapképzési szak; tanári mesterképzési szak hittanár-nevelő tanár szakképzettség – akkreditálja.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!