Ma dönt az MSZP az összefogásról

2014. január 18. 10:01

Ma tájékoztatja Mesterházy Attila az MSZP választmányát az ellenzéki összefogásról, és az abból következő feladatokról. Ma tehet javaslatot a választmány arról a párt kongresszusának, hogy Mesterházy legyen a miniszterelnök–jelölt.

2014. január 18. 10:01

Ma tájékoztatja az MSZP választmányát a baloldali ellenzéki pártok közötti választási megállapodásról és az abból következő feladatokról Mesterházy Attila pártelnök. A testület napirendje szerint a pártelnök beszámol az „Összefogás választási szövetség” létrehozása érdekében folytatott tárgyalásokról, a megállapodásról és az abból következő feladatokról. A választmány beleegyezése szükséges ahhoz, hogy a szocialisták átadhassanak négy választókerületet a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíciónak, és így a korábban tervezett 75 helyett 71 körzetben indítsanak jelöltet. Emellett a testület tehet javaslatot az MSZP kongresszusának arra, hogy Mesterházy Attilát válassza miniszterelnök–jelöltté és fogadja el a közös listaállítást.

A szocialista párt döntéshozatali fórumai ősszel már meghatározták, politikusaik milyen sorrendben szerepeljenek az országos listán. Ekkor azonban úgy tűnt, hogy a baloldali ellenzéki pártok külön listán indulnak. A közös listaállítás miatt azonban akár ez is megváltozhat. 

A lista első hatvan helyéből 42-t az MSZP, 9-et az Együtt-PM, 6-ot a DK, 3-at a Magyar Liberális Párt tölthet be. A 106 egyéni választókerületből 71 jut a szocialistáknak, 22 az Együtt-PM-nek és 13 a Demokratikus Koalíciónak.

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néger pilóta
2014. január 18. 13:13
ORBÁN SZÁJBAFOSTA A SZAVAZÓIT! "Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Oroszország expanziója, újraerősödése egy valóságos kihívást jelent a Nyugat számára. Olyan fenyegetést, olyan kihívást, amely Közép-Európából kiindulva elérheti az Európai Uniót, sőt elérheti a szövetségesek katonai erejét is. Európában bizony elszaporodtak Putyin pincsijei, és ezt most már mindenki kezdi veszedelmesnek látni" - mondta Orbán Viktor 2007. október 1-én.
fideszbukta2014
2014. január 18. 12:26
Sarló, kalapács és vöröscsillag a Fidesz-székházon Sarlókalapácsos és vöröscsillagos molinók kerültek szombat délelőtt a Fidesz Lendvay utcai székházára. A flashmobot az Orbán orosz atomdöntése ellen tiltakozó Együtt PM szervezte.
1120
2014. január 18. 12:12
Mesterházy csücsörítős száját figyeljétek! Na, abba fog belekerülni április 6-án egy újabb méretes hímtag! :)
Alarik
2014. január 18. 12:07
A kép címe: Utánam srácok!!! Idióták :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!