„Izrael állam megszűnéséért imádkozunk”

2014. január 29. 09:06

„A zsidóknak egyetlen feladatuk van: Istent szolgálni, nem pedig államot alapítani” – mondta Yisroel Dovid Weiss rabbi, az anticionista Neturei Karta szóvivője.

2014. január 29. 09:06

Valójában a Tóra és a törvényeink tiltják a zsidóságnak önálló állam létrehozását. Nekünk még egy zsebkendőnyi területet sem szabadna birtokolnunk” – mondta az N1 TV-nek Weiss, aki egyébként Magyarországról származik.

Hozzátette: azzal, hogy olyan területen alapították meg Izraelt, ahol már laktak palesztinok, a Tóra azon törvényét is megsértették, hogy tilos ölni és lopni. Izrael állam léte és működése minden szempontból ellentétes a Tóra tanításaival, ezért a zsidók minél inkább vallásosak, annál inkább anticionisták – fejtette ki.

Az antiszemitizmusról úgy vélekedik: az emberek sajnos összekeverik a cionizmust és a valódi zsidó értékrendet. Ez az oka az antiszemitizmusnak, ami viszont nem azonos az anticionizmussal. A cionizmus merőben más, mint a judaizmus – szögezte le. A judaizmus Isten szolgálatát jelenti, a cionizmus viszont egy nagyjából száz éves politikai mozgalom, amit abból a célból hoztak létre, hogy elősegítse Izrael állam megalapítását.

Weiss azt is elmondta: a vallásos zsidók rendszeresen tiltakoznak Izrael léte ellen, azonban Izraelben atrocitásoknak vannak kitéve, amerikai demonstrációikról pedig nem számol be a média.

Összesen 165 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
willdattaa
2014. február 03. 15:23
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Azt írja a tekintélyes brit közszolgálati BBC: http://www.bbc.co.uk/news/uk-2.. 26 January 2014 Last updated at 18:50 GMT "Members of the anti-Zionist Neturei Karta, an ultra-Orthodox Jewish sect which is opposed to the existence of the State of Israel based on their interpretation of Jewish law, were demonstrating in support of Mr Vona." "A cionizmus-ellenes, Izrael állam létét a bibliai törvények alapján ellenző ultraortodox izraelita Neturei Karta tagjai demonstráltak Vona Gábor mellett Londonban." * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
antioxi
2014. január 29. 19:38
Jó olvasni Weiss rabbi véleményét. Megerősit a cionistákról kialakult véleményemben, bizonyára nem csak engem.
József42
2014. január 29. 18:12
http://www.youtube.com/watch?v=dlnawdMQMUY http://betiltva.com/files/tudos-takacs_tomista_valasz.php http://www.jozan-katolikus.hu/?p=653 http://www.jozan-katolikus.hu/?p=971 http://www.katolikus-honlap.hu/1401/fuzesi.htm http://betiltva.com/files/tudos-takacs_egy_papai_bocsanatkeres_margojara.php
József42
2014. január 29. 18:07
http://www.truetorahjews.org/antisemitism http://www.truetorahjews.org/naziismzionism http://www.truetorahjews.org/holocaust http://www.truetorahjews.org/mainantisemitism http://www.truetorahjews.org/mainholocaust
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!