Forog a szél

2014. január 17. 08:26

Az Orbán–Lázár-különítmény ennél rosszabb üzletet kötött Putyinnal: egyszázaléknyi gazdaságélénkítésért (ez lenne szerintük a paksi bővítés közvetett haszna) odaadták a GDP tíz százalékát, mellé a gazdasági – és talán a politikai – függetlenségünk egy ismeretlen méretű szeletét.

2014. január 17. 08:26
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós

„Amikor a Mandiner arról ír: »érdemes kétszer meggondolni, hogy ha eleve ilyen szűk a mozgásterünk, jó ötlet-e további évtizedekre még jobban Moszkvához kötni magunkat«, a Jobbegyenes pedig így: »jó lenne hinni, hogy a keleti nyitás azt jelenti, hogy a piacunkat nyitjuk meg – és nem a lábunkat tesszük szét«, akkor okkal lehet arra következtetni, hogy a jobboldali táborban nagy a zavar (egy jellemző hozzászólás a kommentfolyamból: »ilyen sajtó mellett nem lehet értelmes hintapolitikát folytatni«). Úgy fest, a keleti szél váratlanul befújt az ablakon egy témát, amely nem a szokásos törésvonalak mentén osztja meg a politikailag aktív közönséget, és alkalmas lehet a közhangulat érdemi módosítására. A Fidesz mindenkinél jobban tudja, hogy léteznek ilyen témák: egy kormányzás az ölébe hullott, legalább két biztosnak hitt győzelme pedig elúszott egyen-egyen. 1993 végén 40 százalékos népszerűséget mértek neki, aztán jött a székházügy, vitte az ártatlanságmítoszát, és ’94 tavaszán nagyon kellett kapaszkodnia az öt százalékért is. 1997 végén az MSZP állt 30-40 százalékon (a Fidesz sokkal lejjebb), ám februárban egyedül a vízlépcsőbotrány kilenc százalékot vitt el a szocialistáktól, és Orbán Viktor a kisgazdákkal összefogva máris kormányon találta magát. 2001–2002 fordulóján a Fidesz vezetett erősen, de Kövér köteles beszéde, illetve az MSZP a 23 millió románnal fordítani tudott.”

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
berzsian56
2014. január 17. 13:40
Azért nincs annál szebb, mint amikor egy, a kommunista rendszert a legutolsókig kiszolgáló pártlap, momdhatnánk a párt ökle, most az orosz befolyás térnyerésétől óvja olvasóit. Elvtársak, szuverén jogotok baromnak lenni.Na ,de ennyire. Nagyon vastag bőr kell ahhoz, hogy valaki ilyesmit le merjen írni. Az emberek azért nem felejtenek annyira, hogy ne emlékeznének arra a Népszabóság itt élet halál ura volt, és nem is olyan régen erősen hozzájárult ahhoz, hogy emberek ezreit internálták, egyik napról a másikra , Recskre, Kistarcsára, Hortobágyra egyébb" wellnessközpontokba". Nem volt még elég?
KannibálTatárÚr
2014. január 17. 11:28
Az oroszok tovább terjeszkednek és visszafoglalják Közép-Európát. A szlovákok is atomenergiában gondolkodnak és az oroszokkal tárgyalnak a mohi (Mochovce) erőmű bővítéséről. A szlovákok nem félnek az áram árának csökkenésétől, sőt nagyobb távlatban az emelkedésével számolnak, ezért új atomerőművet akarnak építeni Jaslovské Bohunicén (Apátszentmihály), amellyel helyettesítenék a lebontottat. Ennek megépítéséről is az oroszokkal tárgyalnak. A felesleges áramot - Mo.-n keresztül -A Balkánra szándékoznak exportálni. A csehek sem tétlenkednek. Szintén az oroszokkal tárgyalnak a temelíni erőmű bővítéséről. Vsz. számolnak a német atomerőművek bezárásával és a megnyílt lehetőséggel Németországba exportálni áramot. Az oroszoknak vsz. jól jött a magyarokkal kötött egyezség, ezért engedékenyebbek voltak a feltételek szabasánál. A cseheknek és szlovákoknak drágábban akarnak szállítani. Megjegyzem, hogy a csehek az orosz atomerőművek egyik fontos beszállítói.
balbako_
2014. január 17. 11:08
Az IMF felé történő eladósításnál adták fel a gazdasági és politikai függetlenségünket. Ez egy beruházásnál kizárt.
NeMá
2014. január 17. 10:02
Idióták akik sorban nyilatkoznak, mind aktuális energiahordozó árakkal kalkulál. Nem lát az orrán túl. Aztán ha megnézzük, hogy úgy 10 éves távlatokban hogyan alakultak az árak, nyilvánvaló, minél előbb állunk neki, annál jobb, mert 10 éven belül kibaszott drága lesz minden csepp olaj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!