Amiért bűnhődni kell

2014. január 17. 08:20

Tobinnak bűnhődnie kell! Nem könnyű még egy olyan ügyet találni a rendszerváltozás óta eltelt bő két évtizedben, amelyben az egymással acsarkodó politikai pártok annyira egyetértettek volna.

2014. január 17. 08:20
Fekete Gy. Attila

„A Tobin-üggyel az ír igazságszolgáltatás a szememben leírta magát az erkölcsi nullapont alá. Mert az a bírósági rendszer, amelyben 11 tárgyalást tartottak pusztán annak a tisztázására, hogy az előttük álló Francis Ciarán Tobin valóban az a Francis Ciarán Tobin-e, akit Magyarországon távollétében elítéltek, és hogy az ítélet tényleg az, amit a magyar bíróságon kihirdettek, most postafordultával illesztette az ír jogrendbe a magyar ítéletet, hogy kiállíthassa a gázoló hazaengedéséhez szükséges dokumentumokat. És Tobin pénteken indulhat Dublinba.

Most nem volt kétségük afelől, hogy ez a Tobin az a Tobin.

Azerbajdzsán idéződik fel. A Magyarországon jogszerűen elítélt baltás gyilkos ott, odahaza hős volt, hiszen örményt ölt, ellenséget. Borítékolni lehetett, ha átadjuk hazájának, egy percet sem tölt tovább börtönben. Nem is töltött. Előléptették és hazafiként ünnepelték. Innen nézve jogilag és erkölcsileg is elfogadhatatlan a döntés, de legalább azeri részről magyarázható – na, nem mintha nagyon meg akarták volna magyarázni.

Francis Ciarán Tobin azonban végképp semmiféle hőstettet nem hajtott végre.”
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2014. január 17. 11:44
"Nem könnyű még egy olyan ügyet találni a rendszerváltozás óta eltelt bő két évtizedben, amelyben az egymással acsarkodó politikai pártok annyira egyetértettek volna." Parlamenti képviselők fizetésemelése?
luga
2014. január 17. 09:33
Ha egy országban bármilyen indokkal, ilyen előzmények után megkegyelmeznek, és szabadon engednek egy embert, aki két gyereket a járdán, a zebra közelében halálra gázol, azok a szememben erkölcsi nullák, vagy hullák.
Ricochet
2014. január 17. 09:05
Ez a téma nem politikai oldalakról szól. Ez erkölcsi és etikai kérdés. Igen-nem; ez ilyen bazi egyszerű.
kjkj945
2014. január 17. 08:31
Tob in tob out ireland tob --- szabad???????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!