A NAV belső vizsgálatára kíváncsi Vágó Gábor

2014. január 22. 15:08

Vágó Gábor statisztikai adatokat kér Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől a NAV belső vizsgálatával kapcsolatban az áfacsalási ügyben. Vágó szerint az eddig csak egy „kamu belső vizsgálat” volt az ügyben.

2014. január 22. 15:08

Az adóhatóság áfacsalási vádhoz kapcsolódó belső vizsgálatára vonatkozó statisztikai adatokat kér Vágó Gábor LMP-s országgyűlési képviselő Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől. A képviselő bírálta a kormányt, amiért szerinte nem tett érdemi lépéseket a nagy volumenű adócsalások felderítésére Horváth András bejelentése óta. Vágó elmondta, hogy az adóhatóság egy „kamu belső vizsgálattal”, a Fidesz pedig a parlamenti vizsgálóbizottság "kiherélésével" próbálta elsikkasztani a botrányt.

Vágó Gábor közölte, írásbeli választ igénylő parlamenti kérdéssel fordult a nemzetgazdasági tárca vezetőjéhez, egyebek mellett adóhatósági statisztikákat kérve, ezek ugyanis szerinte közvetett bizonyítékul szolgálhatnak az „áfacsalások eltusolására”. Vágó azt is tudni szeretné Varga Mihálytól, hogy kit terhel a felelősség az adóhatóság kiemelt ügyeket kezelő igazgatóságának megszüntetéséért.

Az LMP-s politikus kezdeményezi az Országgyűlés számvevőszéki bizottságának összehívását is, hogy meghallgathassák az Állami Számvevőszék elnökét, milyen módszerekkel ellenőrzik majd az adóhatóság működését.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hopp Pál 2
2014. január 22. 18:45
Gábor, naiv vagy a végtelenségig.......
Sinistra
2014. január 22. 15:24
Nagyon remélem, hogy az elkövetkező 4 évben a Fidesz végrehajt egy takarítást a sorai közt, mert rengeteg szemét ragadt a húsosfazekára. Sok a jogos és eltusolt kritika. és egyre több. A választások után ez kellene legyen a legfontosabb feladata. Különben megette a fene.
VakzKommondor
2014. január 22. 15:19
MEGISMÉTLEM!! Nincs NAV ügy!! http://index.hu/gazdasag/2014/01/22/lecsapott_a_nav_a_sovereign_cukorra/ Előre a birkamenetre!! Éljen a PÁRT!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!