A szakrális művészetről indul beszélgetéssorozat a Ludwig Múzeumban

2013. december 19. 12:11

Új sorozatot indít az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány és a Ludwig Múzeum 2014 januárjától. A hazai kortárs művészeti élet kimagasló személyiségei és történelmi felekezetek teológusai, lelkészei és püspökei vállalkoznak arra, hogy párbeszédet hozzanak létre egyház és művészet között.

2013. december 19. 12:11
A beszélgetések fő témája a szakralitáshoz való viszony, annak saját teológiai- és művészeti alkalmazása és megközelítése. Olyan kérdéseket tesznek fel a résztvevők, mint hogy mi köze a kortárs művészetnek a szakralitáshoz; lehet-e ma olyan alkotásokat készíteni, amelyek transzcendens tartalommal bírnak; és hogy van-e egyházi befogadókészség a szakrális művészetre?
 
Elsőként, január 9-én este hatkor Konok Tamás Kossuth-díjas festőművész és Fabiny Tamás evangélikus püspök; február 13-án ugyanekkor pedig Lovas Ilona Munkácsy-díjas képzőművész és Jelenits István piarista szerzetes lesz Galambos Ádám evangélikus lelkész, moderátor vendége.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
asztali
2014. január 13. 17:38
Konok Tamás és Fabiny Tamás disputájával új sorozat indult a Ludwig Múzeumban. Budapest – 2014. január 9-én Kortárs és szakrális? címmel Konok Tamás Kossuth-díjas festőművész és Fabiny Tamás evangélikus püspök beszélgetésére gyűltek össze az érdeklődők. Az Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítvány és a Ludwig Múzeum szervezésében létrejövő sorozat kezdő alkalmán megtelt előadóterem fogadta a disputa résztvevőit. Tovább: http://evangelikus.hu/konok-tam%C3%A1s-%C3%A9s-fabiny-tam%C3%A1s-disput%C3%A1j%C3%A1val-%C3%BAj-sorozat-indult-ludwig-m%C3%BAzeumban
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!