A pásztorszívű emberek karácsonya

2013. december 23. 20:22

Jézus tetteiben megjelent az Isten országa. Megjelent az igazság az eluralkodó hazugság ellenében, a szeretet és a szolgálat a kizsákmányoló hatalmi világban, és a javak megosztására való törekvés ott, ahol a kisajátító magántulajdon elve érvényesült.

2013. december 23. 20:22
Kozma Imre

„Jézus új tettekre szólít fel mindenkit. Az elbukott emberhez fordul, aki vágyainak és kívánságainak alávetettje, aki a megtorlás szolgai törvényét követi, aki kegyetlen ítéletet mond mások felett.

Jézus a mindennapok egyszerű világában élő emberekhez szól. Azokhoz, akik politikai, gazdasági, társadalmi vezető szerepet töltenek be, de azokhoz is, akik a társadalom peremére szorulnak.

Isten tökéletes, s elvárja, hogy az ember is törekedjen a tökéletességre. Szeresse ellenségeit, a rosszat ne viszonozza gonosz tettekkel, inkább jót tegyen viszonzásul. 
Az Istennel való kiengesztelődés az emberek közötti békességhez is vezet, a férfi és nő közötti, az ember és a természet közötti, a népek és nemzetek közötti békességhez. 
Ez egyben felszólítás is, hogy a szétszóródott, az erőszak és a hazugság miatt meghasonlott nemzetek egyetlen családdá váljanak.
 
A betlehemi Gyermek a mi földünkre érkezett, aki szelíd volt és Istennek mondta magát.
Karácsonykor a pásztorszívű emberek rácsodálkoznak a Gyermek jászolára, s felismerik: Isten született az emberek közé.”
 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!