Elítélték a londoni katonagyilkosság vádlottjait

2013. december 19. 19:55

Bűnösnek mondta ki az esküdtszék azt a két nigériai származású férfit, akik májusban Londonban az utcán brutálisan kivégeztek egy brit katonát. Egyelőre nem biztos, hogy tényleges életfogytig tartó börtönre ítélik őket.

2013. december 19. 19:55

A világszerte megdöbbenést keltő bűncselekményt két nigériai származású, brit állampolgárságú muszlim fanatikus, Michael Adebolajo és Michael Adebowale követte el. A gyilkosság után a helyszínen megvárták a nagy erőkkel kiérkező fegyveres rendőri egységeket. A kivonuló rendőrökre is rátámadtak, akik több lövéssel megsebesítették mindkettőjüket. A bírósági tárgyaláson a vádlottak elmondták, hogy mártíromságra törekedtek, azt remélték, hogy a rendőrök megölik őket.

A 25 éves Lee Rigbyt a támadók a délkelet-londoni Woolwich kerület laktanyájának közvetlen közelében, a járdára felhajtva elütötték, majd késekkel, húsvágó bárdokkal összekaszabolták és megpróbálták lefejezni, több száz rémült járókelő szeme láttára.

Adebolajo a büntetőbíróságon magát „Allah katonájának, Rigby megölését pedig „háborús cselekedetnek nevezte. Az esküdtszék alig 90 perces mérlegelés után mindkettőjüket bűnösnek nyilvánította gyilkosságban. Az eljárást vezető bíró az esküdtszéki végzés után bejelentette, hogy januárban hozza meg az ítéletet. Addigra várható ugyanis egy irányadó fellebbviteli bírósági határozat arról, hogy Nagy-Britanniában lehet-e alkalmazni a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
citizen queen
2013. december 20. 12:23
"a vádlottak elmondták, hogy mártíromságra törekedtek" Ennek tudatában ha van egy kis eszük a briteknek, életfogytot adnak nekik. Ugyanis az ilyen fanatikusok ott fogják folytatni, ahol befejezték, ha szabadlábra kerülnek. "a járdára felhajtva elütötték, majd késekkel, húsvágó bárdokkal összekaszabolták és megpróbálták lefejezni, több száz rémült járókelő szeme láttára." Egy apró megjegyzés: emlékeztek, micsoda felzúdulás volt, amikor pár hete itthon kiugrott valaki a szálloda ablakából, hogy micsoda közömbös nép a magyar? Nem, nem csak a magyar közönyös, hanem általában a mai világ, ahogy ebből az esetből is kitűnik. És még egy észrevétel: Kedves Mr. Cameron, lehet hőbörögni az úgymond segélyekre utazó kelet-európai munkavállalók ellen, de higgye el, kulturálisan közelebb állnak a britekhez, mint a pakisztániak, nigériaiak, stb.
kjkj945
2013. december 20. 09:02
Ja kérem, ott nem húzzák 5-10 évig az időt.
Ultima Ratio
2013. december 20. 08:58
Nembaj, a Jobbik szerint az Iszlám a fény az éjszakában, a török meg a legjobb barátunk. Közben Hunyadiék akkorát fordultak a sírjukban, hogy Isztambulban is földrengés volt.
Locassen
2013. december 19. 22:33
"Az eljárást vezető bíró az esküdtszéki végzés után bejelentette, hogy januárban hozza meg az ítéletet. Addigra várható ugyanis egy irányadó fellebbviteli bírósági határozat arról, hogy Nagy-Britanniában lehet-e alkalmazni a tényleges életfogytiglani szabadságvesztést a feltételes szabadlábra helyezés lehetősége nélkül." Nekünk miért nem lehetnek ilyen bíróink? Ugyanis ez magyarra lefordítva azt jelenti: "ha egy mód van rá, örökre rács mögé juttatom őket, Isten engem úgy segéljen."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!