Az országos rendőr-főkapitány volt helyettese tanúskodott a rendőri vezetők perében

2013. november 14. 13:24

A tévészékház ostromakor annak megvédését várta a rendőrségtől a miniszterelnök – mondta Szabadfi Árpád nyugalmazott rendőr tábornok, akit tanúként hallgatott meg a bíróság a rendőri vezetők ellen indult büntetőperben.

2013. november 14. 13:24

A tábornok elmondta, hogy meglepődött, amikor Gyurcsány Ferenc felhívta, és azt kérdezte tőle, hogy mi történt a Szabadság téren, mit tett a rendőrség, és meg tudja-e védeni a tévészékházat.

Majd egy utasításként is felfogható kérést intézett hozzá, hogy minden törvényes eszközzel mindent tegyenek meg a székház megvédése érdekében, továbbá, hogy tegyen jelentést neki az ott zajló eseményekről – tette hozzá a tanú.

Az országos főkapitány volt helyettese elmondta azt is, hogy ezután Szilvásy György titkosszolgálatokat felügyelő minisztertől megkapta a kormányfő telefonszámát, és amikor Gergényi Péter akkori budapesti rendőrfőkapitány jelentette neki, hogy bejutottak a székházba, ezt telefonon jelentette Gyurcsány Ferencnek.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. november 14. 20:18
Nem értem! Gyurcsány Ferenc miért nem inkább a székház ellen vonulók vezetőjét hívta fel, hogy leállhatnak?
kuwiq
2013. november 14. 15:41
És ezt el is kéne hinnünk? És ha így volt, miért nem teljesítette a parancsot a rendőrség?
sasadi
2013. november 14. 14:58
Valakik itt nagyon mellébeszélnek, ködösítenek és terelnek. Egyszerűbben mondva: Hazudnak! Gyurcsányról és Gergényiről már tudjuk, de hogy még ez a Szabadfi is? Igaz így van meg a triumvirátus.
Antigoné
2013. november 14. 14:22
Tudomásom szerint a miniszterelnök a belügyminiszteren keresztül instruálhatja a rendőrségert. A Féleszű 2006-ban minimum két-három lépcsőt kihagyva közvetlenül az ORFK helyettes vezetőjén keresztül adott parancsot,ezt jogszerűen nem is tehette volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!