Alkotmányjogászokat rúgnak ki a Pécsi Egyetemről

2013. november 05. 17:38

A PTE alkotmányjogot tanító oktatóinak elbocsátására készül, ráadásul megszüntetnének egy sikeres tanszéket, illetve kutatóintézetet is. Az intézkedés ellen tiltakozó petíciót összesen több mint ötven, magyar egyetemeken tanító professzor írta alá - értesült az Index.

2013. november 05. 17:38

A többi vidéki egyetemhez hasonlóan a pécsi jogi karon is jelentősen csökkent a hallgatói létszám az utóbbi években, ráadásul a forráskivonások is érzékenyen érintették az intézményt. Az oktatói kar és az adminisztratív dolgozók viszont nagy hallgatói létszámra rendezkedtek be – indokolta az egyetem a tervezett elbocsátásokat.

Az Index forrásai szerint ugyanakkor számos érintett tanszék sikeresen és rentábilisan működött, az esetleges alternatív finanszírozási módokról pedig a vezetők nem kérdezték meg a kar oktatóit. 

Egyelőre bizonytalan, hogy az intézkedés az alkotmányjogot és alapjogi stúdiumokat oktatók közül pontosan kiket érint, az viszont biztosnak tűnik, hogy  az Informatikai és Kommunikációs Jogi Tanszék összes oktatóját elbocsátanák, vagyis a tanszék megszűnne, annak ellenére, hogy sikeres kutatóintézetet és doktori iskolát is működtet – tudta meg az Index.  

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2014. január 16. 16:41
Minek is alkotmányjogász, ahol se alkotmány, se jog.
fogd a pénzt és kuss
2013. november 06. 11:19
minek neked alkotmány nem tudod megenni sem meginni.
=nessuno=
2013. november 06. 08:12
Az információszabadság, médiajog meg amúgy is gyanús tudomány...:(((
nybo
2013. november 05. 19:57
"az Informatikai és Kommunikációs Jogi Tanszék összes oktatóját elbocsátanák" - egészen pontosan 3, azaz három emberről van szó. és ez nem vicc. ha megnézzük, hogy kik írták alá a petíciót (Kálmán C. György, Majtényi László stb) és hozzávesszük, hogy a dékán, Kecskés László elég jobbos, akkor egyértelmű, honnan fúj a szél
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!