Bejelentették a Magyar Hajnal megalakulását

2013. október 31. 14:23

Magyar Hajnal Párt néven magát nemzetinek és nacionalistának tartó új párt alakult tíz taggal – jelentette be a párt vezetője, Kisgergely András.

2013. október 31. 14:23

A korábbi jobbikos politikus hangsúlyozta: a párt, amely indulni akar a következő választásokon, magyar, nemzeti, keresztény és szociális alapokon áll. Egyelőre bejegyzés alatt áll, a bíróság hiánypótlásra szólította fel őket.

Arra a kérdésre, hogy szélsőjobboldali-e a Magyar Hajnal Párt, a politikus többször is úgy válaszolt, hogy nemzetinek és nacionalistának vallják magukat. A görögországi neonáci Arany Hajnal párttal való kapcsolatukról a pártelnök elmondta: felvették a kapcsolatot a szervezettel, és a görögök egy kapcsolattartót is kineveztek.

Jobbikhoz való viszonyukról Kisgergely annyit mondott: szerinte az ellenzéki párt vezetése letért a kétezres évek közepén megkezdett útról és a vezetőséget már csak saját hatalma érdekli.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. október 31. 21:47
http://belsobekenkmegteremtese.network.hu/blog/belso-bekenk-hirei/ha-hasad-a-hajnal
kjkj945
2013. október 31. 21:43
plagizálnak!! http://vers-versek.hu/csokonai-vitez-mihaly/a-magyar-hajnal-hasad/ Csokonai Vitéz Mihály A magyar! Hajnal hasad Vígadj, Magyar Haza! meg ne tagadd tömött Javaidtól azt a valódi örömöt, Amelyért víg hanggal ekhózik a Mátra Az egész hazában harsogó vivátra. Már lehasadoztak a hajdani gyásznak Komor fedelére vont fekete vásznak, Melyeket a fényes világosság előtt Az elmúlt időknek mostohás keze szőtt. Rongyos szőnyegének rongyainál fogva Egy nyájasabb hajnal virít mosolyogva. Sugarait mindenfelé bocsátgatja, Mellyel a megrögzött homályt megszaggatja. Bíztatja hazánkat kecsegtető képe, Hogy már a magyarok napja is kilépe, S rövid időn felhág egünk délpontjára, S megvilágosítja főldünket sugára. Kelj fel azért magyar! álmodból serkenj fel, Már orcáidra süt e nyájas égi jel. Kelj fel! s ázsiai Múzsákkal köszöntsed, Elibe háláló indúlatid öntsed. Örvendj, hogy elmúlván a hosszú éjtszaka, Megnyílt a napkelet bársonyos ablaka. Ez által egy kövér reménység táplálhat, Hogy még napod fényes delére találhat. Lesz még a magyarnak olyan dicső neve, Amilyen volt a Márs mezején eleve. S még azok is laurust fűznek hérósinkra, Kik most finnyás órral néznek magyarinkra. Idvez légy, szép hajnal! ragyogtasd fáklyádat, Víg egünkön mutasd mosolygó orcádat. Jer! imé, nimfái már a víg Dunának Elődbe koszorús fővel indúlának.
apoa
2013. október 31. 17:36
Helyes, csak sokasodjon a radikális jobboldal, egyszer csak kormányra kerülnek. Akkor végre rendet tesznek ebben a libsik által lezüllesztett országban.
Akitlosz
2013. október 31. 17:12
Amúgy a nemzeti és nacionalista szavak egészen véletlenül nem pontosan ugyanazt jelentik? Csak az első magyarul van, a második pedig latinul. Furcsák lennének az olyan feliratok, hogy pl. Nyírő Gyula kórház ispotály. vagy Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sporttanodaiskola Van benne ráció ésszerűség, csak nagyon kevés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!