LMP: Az Emmi kezdjen érdemi munkát a szegények, betegek érdekében!

2013. augusztus 10. 14:51

Az LMP két politikusa szombaton arra szólította fel az Emberi Erőforrások Minisztériumát (Emmi), hogy nézzen szembe a problémákkal a tárgyalóasztalnál, és kezdjen érdemi munkát a szegények, betegek érdekében is.

2013. augusztus 10. 14:51

Ertsey Katalin független országgyűlési képviselő és Szél Bernadett, a párt társelnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a tárca sorozatosan visszautasítja a hozzá tartozó problémák kezelését: nem tárgyal sem a szociális dolgozókkal, sem az asztmás és más betegségben szenvedő gyerekek képviselőivel. Felszólították a minisztériumot, hogy „ne kioktató stílusú levelekkel és alacsony szintű látszategyeztetésekkel alibizzen”.

Emlékeztettek: idén áprilistól elvették az összes támogatást az olyan - ahogy fogalmaztak – nem „elég súlyos” beteg gyermekek szüleitől, akik hosszú távon különleges ápolásra szorulnak. Az LMP kérte a kormányt, vizsgálja felül döntését, de szerintük az Emmi „hallgat”.

Kitértek arra, hogy „a kisbaltás módszerrel megvágott támogatási rendszerben” megvonták egy anyától a gyest, az emelt összegű családi pótlékot, a gyógyszer- és utazási támogatást, mivel három, nem súlyos, de folyamatos gondozást igénylő asztmás gyermeke van. Így a betegség mellé szegénységet is kapnak a kieső 120 ezer forint miatt – írták.

Úgy vélték, teljes munkaidőben az egészséges gyermeket nevelő anyák is nehezen tudnak elhelyezkedni, nemhogy a betegápoló anyák. Úgy tűnik, az emberi erőforráshoz értő szakemberek nem érzékenyek annyira, hogy átlássák, milyen pluszkiadásokkal jár az asztmás, enyhe mozgássérült, allergiás vagy egyéb betegséggel küzdő gyermekek nevelése – írta a két LMP-s politikus.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lutra
2013. augusztus 11. 10:19
Felszólítom az LMP-t, hogy kezdjen érdemi munkába!
Nannyó
2013. augusztus 10. 20:39
A nem súlyos asztmás gyerekek olyanok, mint a többi gyerek, normál bölcsődébe, óvodába, iskolába járnak... Én inkább azt tapasztalom, hogy ezekért a bizonyos plusz juttatásokért ugyanúgy lefizetik a gyerekorvosokat, mint régen...szóval nem biztos, hogy beteg az a gyerek... Meg azt is tapasztalom, hogy fiatal magyar anyák már egyáltalán nem akarnak visszamenni dolgozni, még akkorsem, ha van lehetőségük rá.
kislevin
2013. augusztus 10. 16:09
„a kisbaltás módszerrel" Ezek szerint Ertsey Kati vagy Szél Bernadett kommentel a mandin 'micream' nick alatt. :)))
kjkj945
2013. augusztus 10. 15:41
Bezzeg a megélhetési lumpok a saját zséjükért kemény harcot vívnak! Abból egy jottányit se!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!