Rikoltozás a bérceken

2013. augusztus 01. 13:31

A kollektív nemzeti önfertőzés bajnokai a bálványosi oltárkőről indítanak rohamot a hazai modernitás, az európai integráció, a transzatlanti gondolat, a nyugatosság, a fertőzött, bűnös Budapest ellen

2013. augusztus 01. 13:31
Buják Attila

Orbán erdélyi szózatai – ne legyen cseppnyi kétség bennünk – rég nem az »össznemzetről” szólnak. Míg az évezred elején a hazai baloldal volt a kirohanások tárgya, most, miután hazai ellenfél lényegében nincsen, s a miniszterelnök is európai rendű-rangú politikussá léptette elő önmagát, Európát és a világot böfögi le az erdélyi oltárkőről. Európa kontra Közgép – ez korunk fő tartalma. A szóvirág (korunk fő tartalma) magyarázatért kiált. Politikai oktatáson állt elő a kérdéssel agyszövet hiányos őrmesterünk egyszer. „Mi korunk fő tartalma elvtársak? Marhák!« S mivel egy kicsit bávatagon néztünk, meg is oldotta a kérdést. »Ennyit se tudnak? És maguk mennek egyetemre? Korunk fő tartalma a két világrendszer harca.« A legfrissebb orbáni verzió szerint »korunk fő tartalma« a nemzetállami súlypontra helyezett sikeres magyar válságkezelés. Világos, hogy miután jelen állás szerint ezt az elő-balkáni superman-t, boszniai pasit, havasalföldi vajdát haboznak Európában el- és befogadni (a nyugati sajtó citromdíja szerint Orbánt és a cseh Milos Zemant minősítették Európa vezérbunkóinak) a nemzetállami alapokra helyezné a súlyt. Csak még nem tudja pontosan, hogyan és mennyit. A hazai alapok ugyanis gyöngécskék. Erőinkből csupán arra futja néha, hogy hazarugdaljuk az IMF pesti rezidensét, hogy a lába se érje a földet.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. augusztus 01. 19:05
Még hogy népszava! Ez egy kloaka! Húgy, szar keverve ömlik belőle!
USsange
2013. augusztus 01. 17:34
"A kollektív nemzeti önfertőzés bajnokai a bálványosi oltárkőről indítanak rohamot a hazai modernitás, az európai integráció, a transzatlanti gondolat, a nyugatosság, a fertőzött, bűnös Budapest ellen." Modernitás, nyugatosság.... :) Szegény nyomi ballibeknek már csak ez a felsőbbrendűségi önámítás maradt. :))))
elfelejtette
2013. augusztus 01. 17:19
A rikoltozást azt gondolom nem magára értette a szerző.
tóth mária
2013. augusztus 01. 16:40
Már megint egy okoska, aki meg akarja mondani nekem, hogy az Orbán beszédet hogyan kell érteni! Na, az ilyen balfékekből van igazán elegem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!