A pápa az európai munkanélküliségről is beszélt az olasz kormányfővel

2013. július 05. 10:42

Az európai munkanélküliségről és Földközi-medencében zajló eseményekről is szó volt Ferenc pápa és Enrico Letta olasz miniszterelnök csütörtöki vatikáni találkozóján - közölte a szentszéki sajtóközpont.

2013. július 05. 10:42

A Vatikán közleménye szerint a pápa és az olasz miniszterelnök az aktuális társadalmi helyzetről egyeztetett, azokról a „megpróbáltatásokról”, melyekkel az olasz és az európai uniós polgároknak kell szembesülniük. Letta beszámolt a június végi EU-csúcstalálkozóról, a fiatalok munkanélküliségének csökkentésért hozott intézkedésekről. Kitértek a Földközi-tenger menti és közel-keleti országok társadalmában és intézményes életében zajló fordulatokra is, melyeket Ferenc pápa és Enrico Letta is „aggódó figyelemmel” kísér - tette hozzá a közlemény.

Az egyházfő az apostoli palotában fogadta az olasz kormányt április végétől vezető Lettát. Tarcisio Bertone szentszéki államtitkárnak, akivel az egyházfőt követően egyeztetett, az olasz miniszterelnök azt mondta, hogy a pápával tartott félórás megbeszélés intenzív volt. Enrico Letta olasz újságíróknak elmondta, hogy Ferenc pápának a július elején az Izraelben és a palesztin területeken tett látogatásáról is beszámolt. A politikus Aquinói Szent Tamás beszédeinek egy 1517-es kiadását adta ajándékba a pápának. Ferenc pápa csütörtökön Ignazio Marinót, Róma május végén megválasztott új balközép főpolgármesterét is fogadta, aki kerékpárral érkezett az olasz fővárosban található Vatikánba.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!