Napirenden marad a petíció

2013. május 27. 21:39

Az EP petíciós bizottsága hétfőn úgy döntött: napirenden fogja tartani a szlovák állampolgársági törvény rendelkezéseit sérelmező petíciót.

2013. május 27. 21:39

Az Európai Parlament petíciós bizottsága napirenden tartja a Lomnici Zoltán által beadott és Gubík László által is aláírt petíciót, amely a szlovák állampolgársági törvény azon rendelkezését kifogásolja, amely szerint elveszíti a szlovák állampolgárságát az, aki felveszi egy másik országét – jelentette be a bizottság hétfői zárt ülését követően Hankiss Ágnes, a testület fideszes tagja.

A politikus úgy fogalmazott, hogy sikerült időt nyerni, a testület ugyanis úgy döntött, mindaddig napirenden tartja a kérdést, amíg a szlovák alkotmánybíróság nem dönt az ügyben. Azt ugyanis a szlovák alaptörvény is kimondja, hogy akarata ellenére senkit nem lehet megfosztani szlovák állampolgárságától.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a dohányárusítás DROGKERESKEDELEM
2013. május 28. 08:50
"Napirenden marad a petíció" ha továbbra is zárt ülések keretében marad napirenden, akor ez valójában csak az ügy elhallgatását szolgálja: amíg napirenden marad, nem kell döntést hozni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!