Schiffer: Tekintélyelvű rendszer alakul ki Magyarországon

2013. március 09. 13:56

Az LMP országgyűlési képviselői csoportjának vezetője szerint olyan tekintélyelvű rendszer alakul ki Magyarországon, ahol „senki és senkinek a jogai nem lehetnek biztonságban”, és az alkotmányosságot felszámolják. Schiffer szerint Orbán Viktor azért lehetett mostanáig viszonylag sikeres, mert az ellenajánlat a szélsőjobboldalé, illetve a 2010-ben megbukott politikai elité.

2013. március 09. 13:56

Schiffer András az LMP kongresszusán szombaton a fővárosban emellett azt is mondta: mindez azért történhet meg, Orbán Viktor miniszterelnök ezt azért teheti meg, mert az emberek az elmúlt 20 évben végletesen kiábrándultak a demokratikus intézményekből.

A párt helyzetére utalva úgy fogalmazott: itt a tavasz, és itt van a remény az újjászületésre, az újjáalapításra. Ami velük történik, nem más, mint, hogy kaptak egy esélyt a történelemtől, hogy megmutassák, „lehet más, és ami lehet más, az nem lehet ugyanaz, mint ami 2010 előtt volt Magyarországon”.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
devlaci2
2013. március 10. 11:58
Ha a rendszerváltás környékén a szocialisták nem ennyire látványosan nyomják le a máshogy gondolkodók fejét a földre,(nem kiáltanak náci veszélyt), ha a magyar sajtó nagy része nem csak baloldali volna, vagy ha a szakmaiság nem kizárólag a baloldal privilégiuma lenne, akkor ma lehet, hogy Orbán Viktor nem egy hülyegyereket ültet az MNB élére, lehet nem szüntetné meg az alkotmányosságot Magyarországon http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/03/hogy-mi-baj-politikaval.html
greg
2013. március 10. 08:56
Meg kell szüntetni a demokráciát jelenlegi formájában! A választott képviselőm számoljon el mit tett a 4év alatt a körzetért ahonnan bekerül a parlamentbe mit ért el amitől pozítiván változott a gazdaság? Egy független szervezet kell politikai és gazdasági értelemben amely meghatározza a célokat amit az következő kormánynak el kell érnie. Amennyiben nem teljesíti vállalását ne indulhasson a választáson sem a párt sem képviselői más színekben. Ezen kívűl a céltól való jelentős eltérésért büntetőjogi felelősséggel is tartozzon. Aki képviselő lessz az semmilyen más forrásból jövedelemhez ne juthasson mandátuma alatt és az azt követő húsz évben.
USsange
2013. március 10. 08:06
"Schiffer szerint Orbán Viktor azért lehetett mostanáig viszonylag sikeres, mert az ellenajánlat a szélsőjobboldalé, illetve a 2010-ben megbukott politikai elité. " Magyarul: Orbán jelenleg a legjobb választás. Szóval, siffer, miért is szavaznék másra? :)))
kjkj945
2013. március 10. 07:26
siffi te kinnt élj!!! Parlamenten kívül!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!