Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Hoffmann: A közoktatásnak igazságosnak és gazdaságosnak kell lennie

2013. január 15. 21:13

A Nemzeti alaptantervet úgy kell végrehajtani, hogy az igazságosság és a gazdaságosság szempontjai egyaránt érvényesüljenek – jelentette ki Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár a Békés megyei Tótkomlóson kedden egy szakmai fórumon.

2013. január 15. 21:13

Az államtitkár előadásában hangsúlyozta: a közoktatás megújulásának eredményeként az iskolában a gyerekek olyan alaptudást szereznek, amellyel jól tudnak tájékozódni a mindennapokban, és megfelelnek a modern társadalom kihívásainak.

A fórumot követő sajtótájékoztatón Hoffmann Rózsa elmondta: országjárásba kezdtek annak érdekében, hogy a helyszínen szerezzenek közvetlen tapasztalatokat az iskolák és intézmények állami fenntartásba vételéről. Tótkomlós az országjárás második állomása, ahol az oktatás átszervezésében érintett legfontosabb szereplők közvetlenül számolhatnak be tapasztalataikról és gondjaikról – tette hozzá az államtitkár.

Az orosházi tankerület igazgatója, Szűts Gézáné az átszervezésről kijelentette: a tankerültben az elsők között sikerült megállapodni az átadás-átvételről az önkormányzati vezetőkkel, és január 15-én a vagyonhasználattal és a működtetéssel kapcsolatos szerződéseket is aláírták. Az átszervezésben érintett valamennyi szereplő közös érdeme, hogy az oktatás januárban zökkenőmentesen folytatódott a tankerületben – jegyezte meg.

Tótkomlós polgármestere, Garai Rita (Fidesz-KDNP) az iskolai költségszámlák kifizetésének rendjét említette felmerülő gondként, amelyet a tankerület „rugalmas hozzáállásának” köszönhetően sikerült megoldani.

Bohácsné Nyíregyházi Zsuzsanna, a Jankó János Általános Iskola igazgatója arról szólt, hogy az iskola életében változás nem volt érzékelhető. „Az átadás-átvétel után ugyan több alkalommal voltunk tanácstalanok, nem tudtuk, kihez kell fordulni segítségért” - jegyezte meg az igazgató, majd hozzátette: a problémákra a tankerület adott gyors útmutatást. „Apróbb részletek persze még nem világosak számunkra. Nem tudjuk, mennyi pénzt és milyen forrásból fordíthatunk például tanulmányi versenyekre, de bízunk abban, hogy a későbbiekben minden kérdés tisztázódik majd” – tette hozzá az igazgató.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
orbán(c)
2013. január 16. 09:47
Na figyelj szegfűke!Nállunk egy szopógép fideszest választottak a tankerület élére-potom900 000 ezerért.A 20 éve tanitó tanár 150 000 keres.Mondjam még a sikert nyanya?
dadóka
2013. január 16. 08:15
A változtatás sohasem nyer el elismerést azoknál, akiknek az érdekei sérülnek. Az eredménye csak később válik láthatóvá. Ami jelenleg tapasztalható az tarthatatlan és a kötelességteljesítés elvárása, valamint a követelményszint emelése nélkül nem lehet eredményes az oktatás.
sellafield1957
2013. január 16. 08:05
aha tehát nem az infrasrtuci közvetlen működtetését végző , egyébként alulfizetett, és korrupciós csatornákból kizárt csókák mint takarító , karbantartó , adminisztrátor stb k kirúgásán spórol meg az aktuális főnöktenyészet -(nagy állami intézmények hihetetlen előnyben )- egy összeget, (amit nem adtok oda ) hanem bölcs kormányunk végre drága pofátlan, és egyébként kevéssé hatékony korrupciós tenyészet ritkítására kényszeríti intézményeit ??
Felebarát
2013. január 16. 07:05
mik ezek a szólamok...lássuk mi lesz...hol a tervezet...addig bki mondhat bmit :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!