Ismeretlenek tehéntrágyát öntöttek az adventi kettős kereszthez Veszprémben

2012. december 23. 09:02

Ismeretlenek tehéntrágyát és fekete festéket öntöttek péntekre virradóra az adventi kettős kereszthez, amelyet a Jobbik december másodikán állított fel Veszprém belvárosában – közölte Kovács Rajmund, a párt veszprémi elnöke pénteken az MTI-vel.

2012. december 23. 09:02

Kovács elmondta: a kereszttel a karácsony igazi üzenetére szerették volna felhívni az emberek figyelmét. A több méter magas kettős kereszt lábához ismeretlenek gőzölgő tehéntrágyát öntöttek és az oldalánál elhelyezett Wass Albert idézetet fekete festékkel áthúzták.

A keresztény jelkép meggyalázását egyértelműen keresztényellenes tettnek kell minősíteni – fogalmazott Kovács Rajmund, hozzátéve, hogy szerinte ezt karácsony előtt három nappal minden jóérzésű embernek el kell ítélnie Magyarországon.

Az ügy miatt a Jobbik feljelentést tett a rendőrségen, remélik az elkövetők megkapják méltó büntetésüket – tette hozzá. Azt mondta, hogy abban a városban, ahol ilyen „aljas és szégyenteljes” tettet el lehet követni, ott nem lehet jó közbiztonságról beszélni.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. január 12. 00:43
Azért kéne feljelenteni a Jobbikos szemeteket, amiért vallási szimbólumokkal, emberek vallásos érzelmeivel, mély hitével élnek vissza ócska kis politikai játszmáik kedvéért, hogy bizonyítsák a jóhiszemű választók előtt: ők az igazi keresztények. Ez bűn. Mindenesetre Isten figyelmét felhívom rá. Intézkedjen. De finoman, a továbbiakban, ha lehet, mellőzve ezt az összekenős cuccot...
Rücsök
2012. december 26. 23:32
Nagyon álságos cselekedet egy olyan szervezetnek keresztet állítani, amely a szerinte nemkívánatos embereket listázná!!!
rurodatu
2012. december 26. 23:32
Amikor valakik disznólábat tettek a Wallenberg-szoborra, akkor a rendőrség garázdaság ügyében indított nyomozást, de amikor vörös festéket öntöttek Tormay Cecil emléktáblájára, akkor csak rongálásért. Tehát a rendőrség politikai alapon szelektál hogy kinek a gyalázása minősül garázdaságnak, kinek a gyalázása meg nem. Ha olyan személy gyalázásáról van szó akiben a zsidók érdekeltek akkor a rendőrség szigorúbban minősíti a cselekményt. Vagyis a jogszabályokon felül létezik egy íratlan úgynevezett zsidó-faktor ami felülírja a jogszabályokat.
OrangeOrder
2012. december 26. 23:32
Egy átlagos SZDSZ-szimpatizáns lehetett valami modernebb köntösben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!