Sikeres volt az EU-s tehetséggondozó program a Károli egyetemen

2012. november 27. 20:00

Sikeres volt az Európai Unió és a magyar állam által támogatott tehetséggondozó program a Károli Gáspár Református Egyetemen – összegezte tapasztalataikat Zsengellér József, a KRE Hittudományi Karának dékánja kedden Budapesten.

2012. november 27. 20:00

A száz éve született Soós Géza jogász, református lelkipásztor emlékére rendezett tudományos konferencia után tartott sajtótájékoztatón a dékán kiemelte: a Hittudományi Karon folyó kutatások intenzívebbé váltak a tavaly júniusban kezdődött és most véget érő TÁMOP-program keretében az egyetemnek nyújtott 36 millió forintos támogatásnak köszönhetően.

Beszámolt arról, hogy a Hittudományi Kar, amely 10 millió forintot kapott a projekt összköltségvetéséből, egyebek mellett tanulmányutakat szervezett Izraelbe, illetve a reformáció kiindulásának színhelyeire, a németországi Wittenbergbe és Eisenachba, valamint öt kutatási programot is indított a biblia és a művészetek, a református egyház élete a Kádár-korszakban, a gyermekek lelki gondozása, továbbá biblikus és liturgiai témakörökben.

Ezenkívül szerveztek hét konferenciát, amelyeken összesen 19 külföldi és 62 hazai előadó vett részt, valamint megjelentettek 3-3 monográfiát és gyűjteményes kötetet, illetve 62 tudományos cikket a másfél év alatt, teológiai könyvtárukat pedig egymillió forint értékben bővítették különböző kiadványokkal, továbbá számítógépes fejlesztésbe is kezdtek – tette hozzá.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!