TF-diplomák: a SOTE rektora további vizsgálatot rendelt el

2012. augusztus 23. 13:43

A Semmelweis Egyetem rektora további vizsgálatot rendelt el a Testnevelési és Sporttudományi Karon (TF), ahol korábban államvizsgákkal kapcsolatos szabálytalanságok gyanúja miatt indult belső és hatósági vizsgálat – közölte az intézmény csütörtökön.

2012. augusztus 23. 13:43

Felidézték: Szél Ágoston rektor „a vizsgálatok korrekt lefolytatása érdekében” augusztus 6-i hatállyal két kari vezető megbízását felfüggesztette. „Azonban olyan új körülmények merültek fel, amelyek az oktatási feladatok zavartalan ellátása érdekében további kiterjesztett kari vizsgálatot, és ennek nyomán rektori intézkedéseket tesznek szükségessé” – áll a közleményben.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
landofdarkness
2012. augusztus 23. 14:29
Sok intézmény "megbukna", ha belső szabályzatainak meglétét, jogszerűségét és azok betartását alaposan ellenőriznék. Különösen igaz ez az oktatási intézményekre. Ennek vannak érthető (erőforrás-, információhiány, túlterheltség) és kevésbé érthetó okai. Ha egy hallgató egyik tagozatról másikra akar átjelentkezni, biztosítani kell az átjárhatóságot és szabályzatban rögzíteni a feltételeket, beszámítási alapelveket. Az tagozatot, szakot váltó diákot pedig határozatban kell értesíteni az átjelentkezés utáni tanulmányi kötelezettségeiről és beszámított jegyeiről. A sajtóban megjelentek szerint ez nem történt meg. Sajnálom a történetben szereplőket, akik talán megfelelő szabályzás híján jártak el jóhiszeműen.
drkovax
2012. augusztus 23. 14:21
Azért az orvoskaron se ártana utána nézni ugyanezeknek a dolgoknak (mégha fájdalmas is) elég arra gondolni, hogy azért ott is ki tudtak adni még Kókának is egy diplomát ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!