Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Hír TV: Orbán egyeztetett az E.ON egyik vezetőjével

2012. augusztus 29. 19:08

A magyar miniszterelnök szerdán a nyilvánosság teljes kizárásával konzultált az E.ON esetleges tulajdonoscseréjéről Johannes Teyssennel, a vállalat igazgatótanácsának elnökével - értesült a Hír TV. Az egyeztetésen állítólag megjelent Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is.

2012. augusztus 29. 19:08

A HírTV szerint a nyilvánosság teljes kizárásával egyeztetett Johannes Teyssen, az E.ON igazgatótanácsának elnöke Orbán Viktor miniszterelnökkel a cég magyarországi gázüzletágának esetleges eladásáról szerdán az Országházban. A HírTV információi szerint a találkozó, amelyen részt vett Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is, csaknem egy órán keresztül tartott. Az egyeztetés után senki sem nyilatkozott. Az E.ON ügyében a kormány semmilyen hírt nem kommentál, és semmilyen információt nem ad – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke korábban szerdán az MTI érdeklődésére.

Orbán Viktor szombaton Kőszegen, a Tranzit – Fesztivál a határon elnevezésű közéleti rendezvényen beszélt arról, hogy „pillanatokon belül visszavásároljuk az E.ON-t a németektől”. A kormányfő úgy fogalmazott: a kétharmados többségét a kabinet olyan – a nemzetgazdasági szempontból fontos cégek visszaszerzésével összefüggő – konfliktusokra is használta, mint hogy „visszavettük a Mol-részvényt az oroszoktól, visszavettük a vízművek egy részét (...) a franciáktól, vissza fogjuk vásárolni pillanatokon belül az E.ON-t a németektől, visszavásároltuk a Rábát a malájoktól, a Fradit meg az angoloktól”.
 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tamas222
2012. augusztus 30. 09:33
Az IMF direkt szívesen hitelez az ilyen szorgosan befektető államoknak. Így már érti mire kell a hitel.
tommybravo
2012. augusztus 30. 09:32
Azt egyébként közölte már a Miniszterelnökúr, hogy melyik EON céget akarják megvenni?
nomármost 1
2012. augusztus 29. 22:16
Nagyszerű dolog lenne, ha ez sikerülne.Bűn volt eladni ezeket a stratégiai ágakat. Isdszuk is a levét, fizetünk mint a kaqtonatiszt a külföldiek kedve szerint. Akik ezt annak idején nyélbe ütötték mind leültetném, úgy mint az ukránok Timosenkót. Itt ugyanaz történt, de nemc sak a gfáz üzletággal, hanem a vbízzel, az elektromos árammal. A levegővel csak azért nem, mert még nem árazták be az egy főre jutó átlagos légzési hányados árát. Szánalmas, hogy egyeseknek a legfőbb gondja ezzel kapcsolatban is Orbán kinézete.
Secnir
2012. augusztus 29. 22:15
" Az egyeztetésen állítólag megjelent Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter is." no! és ki állította?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!