Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Varga László képviselő levele a harangügyről

2012. június 07. 14:20

Mint országgyűlési képviselő és a Református Törvényhozók Testületének tagja tiltakozom Püspök úr nyilatkozata ellen.

2012. június 07. 14:20
Varga László

Főtiszteletű Elnökség, Püspök Úr!

Mély megdöbbenéssel olvastam a hírt, hogy főtiszteletű úr és Erdő Péter bíboros úr kijelentették, hogy nem lényeges harangozni június 4-én, mert nem szakrális esemény.

 

l. A halottra is harangozunk, nem csak akkor, amikor meghalt, hanem 5, 10, 20, 30 év múlva is, mert a család emlékezik. Nem szakrális cselekmény!

2. Kecskeméten minden április 2-án fél órát harangoznak minden templomban egy 200 évvel ezelőtti nagy tűzvészre emlékezve.

3. A tűz, az árvíz, a vihar sem szakrális esemény mégis harangoztak mindig, és sok helyen ma is.

A MAGYARSÁG ÖSSZETARTOZÁSÁNAK NAPJA emlékezés arra a »halálra« amit a Trianoni Békeszerződés hozott Magyarországra. E nap hány és hány millió embernek a lelki halált jelentette nem beszélve azokról, akik belehaltak, öngyilkosok lettek, vagy éppen agyonverték őket, mert továbbra is magyarnak vallották magukat.

Mint országgyűlési képviselő és a Református Törvényhozók Testületének tagja tiltakozom Püspök úr nyilatkozata ellen. Remélve azt, hogy nem hallgattak a csábító szóra, hanem a szívükre, magyarságukra és a legtöbb határon belüli és kívüli magyar református harangok megszólaltak június 4-én fél 5-kor.

Budapest, 2012. június 4.

Varga László

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JackHárpi
2012. június 18. 14:08
Tisztelt Varga László úr! Ön mint a magyar országgyülés tagja, és a Református "gitt egylet"..... tagja, hol tetszett leledzeni amikor egyházának tagja "galiciai jött mentekről" szónokolt? ...hol volt amikor magyar nemzet társaink egy részét vallása miatti megbélyegzése történt, hol volt amikor püspöke a magyar történelem egyik szégyen foltjának aki 950ezer magyar ember meggyilkolásában társtettes emléktáblát állított s együtt koszorúzott a nyíltan ember ellenes gárdákkal? Akkor hallgatott! Most holmi ócska haszonszerzés reményében elrendelt harangzúgás megtagadása miatt fel emeli a szavát! Lehet hogy süket a képviselő úr? ...mert azok a harangok kondulás nélkül is szóltak! Szóltak csendességükben a képmutató, indulati , haszonleső cigánykodó magyarkodás ellen, ... szóltak némaságukban is a nemzeti összetartás mellett amelyet semmilyen zene-bona, harangok által keltett fülzúgás okozott süketség közepette is aki akarta meghallotta a valós nemzeti közösségre vágyók halk sóhaját. Gyászolni, emlékezni, imádkozni az ember csendben szokott! ... amint a Szent Biblia is írja: Máté:6/5-6. "És amikor imádkozol ne légy olyan mint a képmutatók. ..."
trendo
2012. június 17. 18:53
Remélem, ennek a szenilis vén hülyének az emlékére rövidesen harangoznak... A vallásnak, az egyházaknak ezek a megélhetési "polkeresztények" tesznek keresztbe leginkább.
Antiorgazda
2012. június 17. 18:53
Új fiú vagyok, de mást vártam. Én egyet értek Varga László képviselő úrral. Azt szeretném tudni, hogy az egyházak és a Fidesz mikor hányja ki a besúgóit és titkostisztjeit. Túl sokáig már nem lehet tökölni.
Sola Scriptura
2012. június 17. 13:14
Jaj. Jaj. Jaj. Most nézem tovább, teológiailag olyan szintű sületlenségek van benne, hogy az ember nem tudja, sírjon vagy nevessen. "Jézus nem bízott Péterben", "nem kell megbocsátani az árulást", satöbbi. Azt kell mondjam, ez az ember vagy teljesen bolond, vagy az ördöggel cimborál. De hogy tévtanító, azt bármikor aláírom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!