Mi tudjuk, merre

2012. május 03. 18:39

A mai székely himnuszt elfogadták a székelyek, a magyarok, a világ magyarsága.

2012. május 03. 18:39
György Attila

„Ami számít: a mai székely himnuszt elfogadták a székelyek, a magyarok, a világ magyarsága, himnuszként tartja számon - és ez éppen elég baj azoknak, akiknek a magyarság létezésével önmagában is bajuk van, hát még hogy himnusza legyen a legmagyarabb néptöredéknek.

Mindeddig, amíg szoboravatáson, állami eseményen, vagy csak három féldeci köményes után könnyes szemmel éneklik az emberek, borzasztóan érdektelen, kinek mi a véleménye arról, mennyire himnusz ez, vagy sem. Különösen nem érdekel olyankor, amikor erről a Népszavában vagy a HVG-ben értekezik valamilyen lény, akiről erősen kétlen, hogy ismerné bár a Magyar Himnusz mind a nyolc szakaszát.

Ez a mi himnuszunk, és akinek nem tetszik, tehet egy szívességet. Csak úgy, mert mi székelyek ilyen nagylelkűek vagyunk: az is megcsókolhatja hátsó felünket, aki erre messze nem érdemes.”

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ketroot
2012. május 04. 13:58
Tipikus magyar mentalitás ezen összeveszni és firtatni a másik magyarságát. Életképtelenek vagyunk, ez van.
megyer
2012. május 04. 13:53
"A székely is magyar, csak egy kicsit több." Valóban, ők még megmaradtak büszkének és öntudatosnak, szóval szerintem teljesen jogosan határozzák meg emígyen magukat.
pic
2012. május 04. 08:26
Az itt kommentelgető balosokat elküldeném egy kicsit Romániába meg Szlovákiába, hogy köpdössék meg egy kicsit őket a románok meg szlovákok. Mert azt tennék, bár ezek mág azt is letagadnák, hogy magyarnak születtek. Hitvány egy banda.
vinetu
2012. május 04. 04:53
A bánat tudja miért, de ezt a kommentet itt alant 2001-ben elmentettem az index valamelyik fórumáról. Alighanem azért, mert önmagában is igen figyelemre méltó, legfőbbképpen pedig szívmelengető. Arról már nem is beszélve, hogy a „zajdmanoknak” most itt a székely himnusszal szemben hirtelen mennyire a szívük csücske lett a „fasiszta magyar himnusz”. Ha nem vigyáznak, a hatikva még leszorulhat a dobogó legfelső fokáról. Ami ugyebár igen súlyos csapás lenne a nagyvilág magyarságának, a székelyekről nem is beszélve...:-) „Marhaság, a Ha Tikvát is hatikvaként emlegetik több nyelven. Tudod, az a himnusz,amit több magyar(országi) zsidó szilveszterkor énekel a fasiszta magyar himnusz helyett.” (zajdman írta, ekkor: 2001-08-02 01:39:13)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!