Szlovákia

2011. december 06. 14:56

Malina-ügy letudva, állampolgárságát elveszett kisebbségi magyar távozása kipipálva. Pozsonyban kajánul kacsinthatnak össze a magyarfalók.

2011. december 06. 14:56

Miután Malina Hedvigék belementek abba, hogy a szlovák kormány majd, valamikor bocsánatot kér tőle, Strasbourgban lezárult a Nyitrán megvert lány ügye. A jövőben sem az állami szervek, sem Malina Hedvig nem nyithatja meg újra az ügyet, így soha nem tisztázódik, mi történt pontosan. A másik esetet viszont pontosan tudjuk: egy közel százéves, városában köztiszteletben álló tanítónőt, akit munkásságáért még a szlovák állam is nagy kitüntetéssel látott el, elvesztette szlovák állampolgárságát, és egy külhonban leélt élet után Magyarországon élő lánya vette őt magához. Egyedi, szimbolikus problémákat zár le Pozsony nap mint nap, ravaszul sasszézva a jog betűje és a természetes jogérzék közötti homályzónában, mindig a felvidéki magyarság hátrányára. Slotáék elégedetten csettinthetnek a szlovák állam emberi életekbe való beavatkozását látva.

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ciseaux
2011. december 13. 18:33
Ez a szlovák izé sosem ér véget? Én irigylem őket, mint a románokat meg a szerbeket is, nekik minden bejön! Ezt csak az tetézi, hogy nekünk ráadásul egy 2/3-os hú-de-nemzetújáépítő-elszámoltató-történelmi igazságtevő kormányunk van. Gondolom a Martonyi meg a Német Zsolti is kipipálták a maguk kis agendájukon a Hedviget, meg a majd 100 éves nénit...ők már megtanultak kicsik lenni.
Muttimi
2011. december 12. 10:37
elékszel=emlékszel, bocs...
Corporate Soldier
2011. december 12. 10:27
Ha már Szlovákia: írd alá, ha egyetértesz. www.change.org/petitions/the-government-of-the-republic-of-slovakia-stop-discrimination-of-ethnic-hungarians-10-of-the-population
hupikéktörpike
2011. december 09. 01:13
Rajka-Galánta-Érsekújvár-Ipolyság-Rimaszombat-Királyhelmec vonalig előre, utána meg Slotálhatnak magukba. Kassárt fáj a szívem, de sajnos 3%magyar, 200 000 szlovák, vigyék... utána jöhet amegbékélés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!