Kamarás István

2011. december 08. 12:39

Legkényelmesebb megoldását választotta a roma érdekvédő az érdekvédelemnek: a saját érdekét követve lelépett a közösségétől.

2011. december 08. 12:39

Családjával együtt menedékjogot kért Kanadába a KDNP-hez köthető roma szervezet vezetője. Kamarás elmondása szerint nem akart beállni azok sorába, akiket bár jól megfizetnek, de cserébe kritikátlanul el kell fogadniuk és a romák felé közvetíteniük a kormányzati döntéseket. Azt mindenki beláthatja, hogy a jelenlegi magyar társadalmi helyzetben kényes, érzékeny téma a romák helyzete, és akik a róluk szóló döntésekben részt vesznek, legalábbis acélidegekkel és a legmagasabb felkészültséggel kellene, hogy rendelkezzenek. Minden tisztelet azon roma vezetőknek, akik megingás nélkül, tisztességgel próbálják elvégezni feladatukat. A minden bizonnyal számtalan konfliktussal járó feladatot azonban saját roma közösségeik érdekében minél tovább el kellene látni – nem pedig lelépni egy érzelmes megnyilatkozással a tutijóba. Kamarás így tett, cserben hagyva saját közösségét. Nehezen fog így Martin Luther King vagy Rosa Parks örökébe lépni.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
táltos
2011. december 12. 18:03
Valaki, aki sejti vagy tudja, mondja már el, hogy ott Kanadában milyen hivatalnokok dolgoznak? Mire hivatkozva kért menedékjogot K.I.? Kormánypárti tanácsadóként üldözték a sajátjai?
lincoln ábrahám
2011. december 11. 21:01
Szóval a nemzeti sorsközösségnek azért éppen két oldala van. Ha valaki kap valamit, az valakitől kapja. Gazdagabb országokban másként megy persze - ezek a gazdagabb országok persze Európában néhány évszázad alatt jobbára kiirtották a maguk etnikai és/vagy vallási kisebbségeit - és most nagyon ügyelnek a jogok mindenek feletti védelmére. Ez a gyarmatosító lánc egyik fontos szeme, a szegénysében egsmásba fonódó nációk egymás iránt ébredő tehetetlen, vagy mocskos agresszióba torkolló dühe. és igazából csak most kezd elmérgesedni a helyzet - semmi jóra nem számíthatunk, megoldás így szegénységból nem látszik. Nincs miből annyit adni, hogy el lehessen mozdulni a holtpontról.
Faqtya ezredes
2011. december 10. 11:07
Amikor Kamarás békétlenséget szít, megfeledkezik arról, hogy a magyar társadalom, amelyet most oly hevesen kritizál, mondván, azt lassan csak a cigányellenesség tartja egyben, biztosított számára oktatási ösztöndíjat, felsőfokú tanulmányokat. A főszervező szerint a KDNP-s Barankovics István Alapítvány még amerikai tanulmányútját is támogatta. „Viselkedése érthetővé válik, amikor kiderül, hogy a Jobbik egyik alapítója volt és még közleményt is adott ki annak nevében” – írta Solymosi, hozzátéve, nem csoda, ha ezzel szembesülve addigi támogatói is megszakították vele az együttműködést. Kamarás István ez év májusáig valóban tagja volt a Jobbiknak, 2007-ben még a Magyar Gárda szervezésében is részt vett – mondta el az Origónak Szabó Gábor pártigazgató. A MAGYAR GARDA SZERVEZESEBEN IS RESZT VETT A CIGANY. JOBBIKOSOK, REPULOSOT HOZZAK?
Faqtya ezredes
2011. december 10. 11:03
Kamarás István ez év májusáig tagja volt a Jobbiknak - mondta el az [origo] megkeresésére Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója. Hosszú évekig a Jobbik tagja volt az [origo] információi szerint a Kanadába nyáron kivándorolt, roma származású férfi. Ez meg a pofaja. Inkabb ciganyzsidonak nezem: http://static9.origos.hu/i/1112/20111209-kamaras-istvan-kamaras-istvan-az3.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!