Becze Tihamér

2011. december 21. 16:49

Nagyszájú, de van mire: a székely-magyar román válogatott hokis fiatalember interjúban tette helyre a fanyalgókat.

2011. december 21. 16:49

Sokak számára volt igazán üditő élmény a NOL-on megjelent Becze Tihamér-interjú: a 21 éves fiatalember a szinte kizárólag székely legényekből álló román hokiválogatott tagjaként magyarázta, mit magyarázta, jelentette ki nézeteit, miért is énekelték a magyar és a székely himnuszt román válogatottként. Becze szerint valóban összetett a helyzetük, de nem ők tehetnek róla: „a helyzet feloldhatatlanul súlyos. De nem mi tettük azzá, nekünk tiszta a lelkiismeretünk”. És ebben a helyzetben lehet-e mást tenni, mint skrupulusok nélkül felvállalni önmagunkat? Becze őszinte és egyenes válaszait öröm volt olvasni, ahogy tanulságosak a kijelentései miatt fanyalgó, a székely hokisoknak meghunyászkodást, emigrációt, önmaguk feladását javasló kommentek is. A „2x NEM” népe ma is él és virul. Becze Tihamér ettől függetlenül – nyertes.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nemhivo
2011. december 27. 20:05
...kedves jobbosok! ...nem kéne elfelejtenetek, hogy alig egy éve egy Székely János nevű román labdarúgót "hazaárulóztatok"...miután szarrá verték a mieinket... ..igaz, ..ő magyarul beszélve is magát románnak tartotta a meccset követő interjújában..
andrasvirag
2011. december 25. 05:02
az esemény is, az interjú is a maga nemében fantasztikus. Ki hallott erről a dologról nyugati sajtóvisszhangot? Én még nem.
OrangeOrder
2011. december 24. 18:25
És nagyon örülök, hogy mindemellett nem fitymálta le a "táposokat".
morfondír
2011. december 22. 22:32
Meseszép! Gratulálok! Mindenkit legyőztetek, Tihamér!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!