A csőcselék gyűlöli a másságot

2011. november 03. 11:44

Jólöltözött csőcselék áll a közönség első soraiban.

2011. november 03. 11:44
Kovács G. Tibor

„Gyűlölethullám öntötte el a színház előtti utcát egy európai fővárosban. Polgárok gyakorolták alkotmányos jogukat: nyilvánosan fejezték ki, hogy nem értenek egyet egy személyi döntéssel. A jó kezdeményezést azonban elrontotta a csőcselék.

A kirekesztés kapta a fő hangsúlyt. Ez akkor derült ki, amikor egy ismert humorista lépett föl a gyűlés bősz szónokainak odakészített hordóra, és higgadtan kifejezte: neki rokonszenves a most eltávolításra szánt igazgató, ő a székében hagyná. De! Beemelné a társulatba a hivatal által igazgatónak jelölt személyt, sőt bemutatná a drámáját egy olyan szerzőnek, akinek művét hamarosan egy kiváló színigazgató színpadra viszi.

Ekkor derült ki, hogy jólöltözött csőcselék áll a közönség első soraiban. Maga moderátor, Niemand Nessuno is a csőcselékből került ki. Rögtön fölpattant a hordóra, és onnan nyerítette, hogy szó sem lehet a megnevezett polgárok színházba engedéséről. Ilyenek nem kaphatnak színházat! Azaz kirekesztette embertársait.”

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wartog
2011. november 04. 06:07
Néha, nem ritkán, azt gondolom, hogy minden színész álma, hogy egyszer ő is rendez s tán igazgató lesz. Ezért áll a publikum elé és szerepel, szerepel és szerepel.Hát most Dörner lesz az igazgató és nem Hegedüs Géza és nem más, hiába a performance. Maradnak az igazak és jók, a tiszták és békességesek, erdők, hegyek, tanok és emberek. Jól gondolja meg, ki mit cselekszik! Likasztják már fönn az égben a rostát, s a csillagok tengelyét olajozzák szorgalmas angyalok. És lészen csillagfordulás megint, és miként hirdeti a Biblia: megméretik az embernek fia, s ki mint vetett, azonképpen arat, mert elfut a víz, és csak a kő marad, de a kő marad.
Talon Karrde
2011. november 03. 13:58
a másság gyűlöli a csőcseléket
pepi
2011. november 03. 13:37
Dörner gyuribácsi és Csurka pistabácsi egymást fogják kényeztetni análisan az új-nyilas színházban, jobbágynak öltözött gárdista közönségének. Mi ebben a rossz ? A csürhének ne legyen színháza, amikor annyi van belőlük ? Látom lelki szemeim elött, ahogy hosszú tömött sorokban tülekednek az új-nyilas színház bejáratánál a szellemi toprongyok és árpádsávos zászlót lengetnek, közben azt ordítják egymásnak: "kitartás !" és előre lendítik a kezüket. A színházi program után pedig pogromokat tartanak Istvánbácsi dramaturgiai instrukciói szerint.
Julio Salazar
2011. november 03. 13:28
Hát hisz ezek a szabadság bajnokai !! Amit szabad nekik csak azt szabad. Hál' istennek ezek az idők már lejártak. Legalábbis nagyon remélem, hogy ez a szélsőséges liberálbolsevik csőcselék többet nem kerül hatalomra ebben az országban. Éppen ideje a kultúrát is megtisztítani tőlük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!