Így kezeld az új Gmail-t

2011. november 02. 10:42

Modern megjelenést, új témákat, rendezett beszélgetéseket, továbbfejlesztett keresést és nagyobb kontrollt ígér a Google a Gmail-felhasználóknak. A Gmail hamarosan minden felhasználónál átvált automatikusan az új megjelenésre.

2011. november 02. 10:42

Első lépésként a jobb felső sarokban levő „Beállítások” legördülő menüben érdemes a megjelenési sűrűséget módosítani: a nagyobb kijelzőkhöz a kényelmes illetve a kellemes változatot javasolja a rendszer, kisebbekhez a kompaktot. Aki a hátteret is megváltoztatná, a Beállítások/Beállítások/Témák menüpont alatt teheti meg. A teljes személyre szabáshoz a rendszer személyes adatokat is kérhet.

A profik az új keresőmezőnek és a szűrőknek örülhetnek, és annak, hogy a Gmail elemzi a beérkező leveleket, és kiszámítja fontosságukat. Teszi mindezt többek között az alapján, hogy a postafiók tulajdonosa korábban hogyan kezelte a hasonló üzeneteket, vagy hogy mennyire közvetlenül az illetőnek címezték az adott levelet. Ezt a fióktulajdonos természetesen felülbírálhatja.

Továbbfejlesztették a beszélgetésnézetet is: a csevegőablak méretét húzással lehet állítani, a chatpartner azonnali felismerését pedig profilkép segíti. Egyszerűbben lehet váltani a Levelek, a Címtár és a Teendők nézet között is, az új eszköztár pedig mindig látható marad.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!