Mubarak pere csak decemberben folytatódik

2011. október 30. 12:21

Egy kairói bíróság döntése nyomán csak december 28-án folytatódhat a volt egyiptomi elnök elleni per, mivel a bíró elleni elfogultsági indítványt csak december végén vizsgálják.

2011. október 30. 12:21

December 28-ig felfüggesztették Hoszni Mubarak egykori egyiptomi elnök büntetőperét, mivel korábban a rezsim áldozatainak ügyvédjei elfogultsági indítványt nyújtottak be Ahmed Rifaat bíró ellen, aki szerintük a vádlott javára irányítja a pert. A védelem elősorban azt sérelmezi, hogy a bíró utasítására tiltották ki a televíziót a tárgyalóteremből, illetve azt, hogy alig adott alkalmat  az ügyvédeknek arra, hogy az állami és biztonsági apparátus tanúként megidézett munkatársainak kérdéseket tegyenek fel.

Az illetékes bírósági testületnek október 30-án kellett volna döntenie az indítványról, ám egy kairói bíróság október végi döntése alapján az indítványt csak december 26-án vizsgálják. Hoszni Mubarakot az őt február 11-én végül lemondásra kényszerítő tömegmegmozdulások részvevői ellen bevetett, sok tüntető életét kioltó halálos erőszak miatt állították bíróság elé. Az eljárás akadozását megfigyelők annak tudják be, hogy a Mubarak bukásával hatalomba jutó katonatanácsnak nem áll érdekében egykori bajtársuk elítélése.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gumimaci
2011. október 30. 16:39
És kit érdekel?
Rudolf János
2011. október 30. 14:26
pár hét és december - ez mitől hír? főleg címlapos.. ja értem, akkor zsidózzatok elvársak, bocs, hogy nem kapcsoltam időben.. hajrá!
L066H
2011. október 30. 14:19
Mubarak "jó gyerek" volt az usa szemében, nem verik agyon, mint Kadhafit. Felmentésre játszanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!