Kihalt a jávai orrszarvú Vietnamban

2011. október 25. 09:54

Vadorzók tevékenysége miatt kihalt a jávai orrszarvú Vietnamban - jelentette be a Természetvédelmi Világalap (WWF).

2011. október 25. 09:54

Vadorzók tevékenysége miatt kihalt a jávai orrszarvú Vietnámban, a fajnak alig ötven képviselője maradt - közölte a WWF. A szervezet a vadorzók mellett a vietnámi hatóságokat is okolja a súlyosan veszélyeztetett orrszarvúnak az ázsiai szárazföldről való eltűnése miatt. A természetvédők szerint a délkelet-ázsiai ország biológiai sokféleség megőrzésére tett fáradozásai nem elegendők, és ez igaz más veszélyeztetett állatokra, így a tigrisekre, az ázsiai elefántokra és a sziámi krokodilokra nézve is.

A Vietnamban élő utolsó jávai orrszarvút 2010 áprilisában ejtették el orvvadászok, mindeddig azonban nem volt egyértelmű, hogy az akkoriban begyűjtött ürülékminták attól az állattól vagy esetleg egy másiktól származtak. A megmaradt példányok az Indonéziához tartozó Jáva szigetén élnek egy nemzeti parkban.

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abhandzara Ottó
2011. október 25. 19:57
'A természetvédők szerint a délkelet-ázsiai ország biológiai sokféleség megőrzésére tett fáradozásai nem elegendők...' Mondják ezt fölényesen valószínűleg olyan európaiak, ahol a vadgazdálkodáson kívüli (ehetetlen) vadállat már csak mutatóba maradt.
Honfi-fi
2011. október 25. 18:30
Az én elsőszámú kedvenc állatom, az orrszarvú. Komoly gyüjteményem is van a műanyagfigurától kezdve, a márvány plasztikáig, midenféle anyagból. Még tengeri kagykóból készült figurám is van. Mérhetetlenül szomorú vagyok és meg vagyok rendülve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!