Megszégyeníti rendetlen lakóit Telki

2011. július 12. 17:08

Felkerülnek Telki honlapjára azok az önkormányzati fotók, amelyek bizonyítják, hogy egyes helyi lakosok nem tartják rendben a portáikat, illetve a tilosban várakoznak a kocsijukkal.

2011. július 12. 17:08

A korábbinál szigorúbb szankciókra számíthatnak azok a telki lakosok, akik nem tartják be a község rendjére és tisztaságára vonatkozó, nemrégiben módosított szabályokat – közölte Telki jegyzője. Makranczi László elmondta: az elmúlt hetekben összesen 178 felszólítást küldtek ki azoknak a háztulajdonosoknak, akiknek az udvara vagy az utcafrontja elhanyagolt, gazos volt. Aki az előírt 74 órán belül nem tette rendbe a területét, azt 25 ezer forint bírsággal sújtották, de ki kellett fizetni azt az összeget is, amiért az önkormányzat rendbe hozta a mulasztók háza táját.

Hasonló szigorral járnak el egyebek között a házukat, a kertjüket, a kapubejárójukat balesetveszélyes módon kövekkel, karókkal védők, a mozgássérülteknek fenntartott parkolókat illetéktelenül elfoglalók, valamint a helyi csendrendeletet megszegők ellen is.

Az önkormányzat nemcsak leírja az új szabályokat, hanem következetesen ellenőriz és szankcionál is. Ez utóbbira egyedi példa, hogy a rendezetlen portákról vagy a tilosban parkoló autókról készült fotók közül többet felraknak a község honlapjára, amitől az eddiginél jogkövetőbb magatartást remél a polgármesteri hivatal.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!