Habsburg Ottó

2011. július 04. 11:35

Ország, korona és királyság nélkül is európai államférfiként élte le életét a most elhunyt Habsburg Ottó.

2011. július 04. 11:35

Kilencvennyolc évet élt meg Habsburg Ottó - és micsoda kilencvennyolc évet! Ferenc József is ölébe vette sok-sok rendszerváltással ezelőtt a kis Ottót, aki apja tragikus sorsa - és a Habsburgok magyar szempontból vegyesen értékelhető évszázadai után olyan személyiséggé vált, aki maradéktalanul elnyerte a magyarok szimpátiáját. A koronáját vesztett dinasztia családfőjeként megtalálta a helyét az állandóan változó világban, évtizedekig részt vett az európai integráció alakulásában. Ha minden máshogy alakult volna, a világtörténelem talán leghosszabb ideig uralkodó királya lehetett volna Ottó. A történelemben viszont nincs feltételes mód. Habsburg Ottó az új feltételek között vált európai államférfivá. Nyugodjon békében.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TroppauerH
2011. július 31. 12:45
És mit nyert az "életművész" HO? Mindenesetre a családja tőlünk sok pénzt. Gratula!
rajen
2011. július 16. 10:28
Rengeteg kárt okoztak a Habsburgok a magyarságnak. Számtalan degenerált, idióta uralkodó. Mondjuk az elmúlt 60 év tükrében egyértelműen Ferenc Józsefet választanám, mint a primitív harácsoló komcsikat, vagy az utána következő demokratikus hazaáruló tolvajbandákat.
soelmo
2011. július 15. 11:39
Nem értem, mitől "nyertes" a Mandiner számára? Hogy már nincs?
Akitlosz
2011. július 12. 22:20
Nem volt még a történelemben és remélhetőleg nem is lesz többet olyan család amelyik ennyit ártott volna a magyarságnak, mint a habsburgok. Négyszer lettek trónfosztva, szabad és független Magyarország sohasem kért belőlük, csak erőszakkal katonai erővel tudták uralmukat Magyarországra kényszeríteni. Nekik köszönhetjük a magyar történelmi alkotmány vívmányainak az eltörlését. Szabad királyválasztási jogot és az ellenállási jogot ők vették el. Egy labanccal kevesebb, ez jó hír minden kurucnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!