Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Ezermilliárdot buktunk az adóharmonizációval

2011. június 10. 11:35

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete szerint csak a társasági adó terén mintegy ezermilliárd forintnyi veszteséget okozott öt év alatt az uniós adóharmonizáció.

2011. június 10. 11:35

Herich György, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének (Moklasz) elnöke a szervezet által rendezett nemzetközi adókonferencián leszögezte: Magyarország csak a társasági nyereségadó kapcsán ezermilliárd forintos bevételkiesést könyvelhetett el az uniós adóharmonizáció miatt.

A szakember szerint az EU-konform szabályok átvételének fő mellékhatása az, hogy azok sokszor másképpen határozzák meg a nemzetközi vállalatok bevételeinek és kiadásainak elszámolási helyét. A Moklasz szerint legalább 815 milliárdnyi bevételkiesésről beszélhetünk az osztalék- és kamatjövedelmek, illetve a jogdíjak terén is. A szervezet úgy véli: ez a 2006 és 2009 közötti uniós átcsoportosításoknak köszönhető.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
küllő
2011. június 11. 17:43
Hihetetlen, hogy a szerencsétlen vak fülkések ezt a hírt is megmagyarázzák maguknak hogy milyen jó is nekünk. Röhej. Szánalmas buta bagázs.
drieno
2011. június 10. 14:26
nem véletlenül ríttak mint a fürdősasszonyság, amikor a kormány különadót vetett ki a cégeikre
sky.net
2011. június 10. 14:07
a valahol máshol, mások által elintézett sorsúak ... modern rabszolgák
z.marian
2011. június 10. 12:36
Ezzel az uniós elvvel is mi jártunk rosszul. Igaz, már régen átbillent az uniós tagság mérlege - a negatív térfélre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!