Orbán: Fontos a Nyugat-Balkán integrációja

2011. június 14. 15:37

Orbán Viktor kedden Belgrádban konzultált Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel és Boris Tadic államfővel. Magyarország miniszterelnöke a megbeszéléseken kiállt Szerbia EU-integrációja mellett.

2011. június 14. 15:37

Orbán Viktor kedden egynapos hivatalos látogatáson vett részt Belgrádban, ahol Boris Tadic szerb elnöknek elmondta: Magyarország a erőteljesen támogatja Szerbia európai uniós integrációját. A miniszterelnök szerint fontos, hogy Horvátország csatlakozási tárgyalásainak lezárulása után is folytatódjon a Nyugat-Balkán integrációja. 

Orbán és Tadic egyetértett abban, hogy szorosabbá kell tenni Szerbia és Magyarország kétoldalú gazdasági kapcsolatait. A találkozón szó esett a Budapest-Belgrád vasútvonal korszerűsítéséről, illetve az ehhez szükséges nemzetközi erőforrások számbavételéről, valamint egymás kisebbségeinek megbecsüléséről és védelméről is. A miniszterelnök Mirko Cvetkovic szerb kormányfővel is egyeztetett Belgrádban.

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. június 14. 22:27
Indulhat a Nyugat-Balkán konzultáció! Kérdőívek szerkesztése, vonalkódolás, megkérdezettek címlistázása, az adott válaszok beszkennelése aztán a kérdőívek s végül a válaszadók kiértékelése. Mit kell ezen ennyit tökölni? Néhány boríték kérdése az egész!
OrangeOrder
2011. június 14. 21:40
Kurvára sokat harcolunk kedves szomszédainkért, lépten-nyomon. Cserébe mit kapunk? Gesztust se?
blogen
2011. június 14. 15:57
Valaki szóljon Orbánnak, hogy a Nyugat-Balkán az Szerbiától Nyugatra van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!