Begyűjti a sütőolajat a MOL

2011. május 05. 13:23

Május közepétől országszerte száz benzinkúton kezdi begyűjteni a használt sütőolajat a MOL, amelyből aztán bioüzemanyagot állít elő.

2011. május 05. 13:23

Az ország száz benzinkútjánál kezdi gyűjteni május közepétől a használt háztartási sütőolajat a MOL, amiből bioüzemanyagot állítanak elő. A Mol által összegyűjtött olajat a komáromi Rossi Biofule üzemében dolgozzák fel. A társaság hosszútávra tervezi a gyűjtést.

Magyarországon egy háztartás havonta átlagosan 3 liter étolajat fogyaszt, aminek 75 százalékát sütésre használják, sokan öt alkalommal is, ami nem egészséges. A háztartások többsége kiönti a használt olajat, ami jelentősen szennyezi a környezetet, egy csepp használt olaj mintegy ezer liter vizet szennyez.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Serio
2011. május 06. 09:22
Fogalmazzuk át kicsit a fenti kijelentéseket. "Egy marék napraforgómag mintegy ezer liter vizet szennyez." WTF?! De most tényleg komolyan, WTF?!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!