Végjáték

2011. április 07. 14:56

A Budapesti Zsidó Hitközség vezetése eddigi demokratikus legitimációjának látszatára sem tart igényt a jövőben.

2011. április 07. 14:56

„A Budapesti Zsidó Hitközség vezetése eddigi demokratikus legitimációjának látszatára sem tart igényt a jövőben, amint ezt a választások eddig lezajlott egyes eseményei megmutatták. A folyamat során több ponton, többször kihasználták a választási folyamat szabályozatlanságait, hogy akadályozzák a választói akarat kifejeződését. A több eset együtt megkérdőjelezi azt is, hogy egyáltalán választásnak tekinthetjük-e bármilyen értelemben a most folyó képtelen procedúrát.

A BZSH választási szabályzata a templomkörzeti választások kapcsán előírja, hogy »a választás időpontjának kitűzésével egyidejűleg a templomkörzet tagjainak köréből öt tagú jelölőbizottságot alakít »A jelölőbizottság a templomkörzeti hitközségi tagokkal folytatott megbeszélés után a megválasztandó tisztségekre jelölteket állít azzal, hogy lehetőség szerint minden tisztségre több személyt jelöl, mint ahány tagot arra meg lehet választani«. Azt, hogy a jelölőbizottság hogyan »alakul«, az anyag egyáltalán nem szabályozza, noha ez a testület dönti el »a templomkörzeti hitközségi tagokkal folytatott megbeszélés után«, vagyis teljes mértékben ellenőrizhetetlen eljárást követően, ki az, aki a választható személyek közül egyáltalán felkerülhet a szavazólapra, ki az, akiről egyáltalán dönteni lehet. Ez a szabályozatlanság lehetőséget teremt arra, hogy a kellemetlen jelölteket már a folyamat elején ki lehessen szűrni, vagyis elkerülhetővé teszi a megmérettetést, a ki tudja, hogyan létrejövő bizottság kénye-kedve szerint korlátozhatja a választói akarat érvényesülését.”

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2011. április 07. 23:00
Sok pénzről van ám szó! "közel hatmilliárd forintnyi támogatást kap a hazai izraelita közösség, amelynek hivatalos lélekszáma körülbelül 80 ezer."
mélyszittya
2011. április 07. 20:48
Ezt a sok szép mindent, szépen szöveghűen, úgy ahogyan a beírók itt szépen kiadták magukat és össze-visszaszart lelki világukat, be kell zárni egy fekete dobozba, és szépen jó mélyre elásni, hogy aki egy-kétezer év múlva kiássa láthassa, milyenek is voltak azon természeti nép barbár vademberei, akik a 21. században ezt a baljós vidéket lakták. Tanulságos és jellemző lesz... Mert aki itt és most errefelé lakozik, annak számára nincsen ebben semmi új, mondhatnám teljesen megszokott és természetes, hogy kifélékkel kell egy levegőt színi...
advocaat
2011. április 07. 19:17
Vári? Na, NEEE! Inkább VÁRATLAN, Gyuri! Öröm az ürömben, hogy ez a galut-selma legalább a - ha nem is GOJIM, de - FORMAI és JOGI ódalasát fogja meg a dolognak, és a hihetetlenül, már szinte zsidóságig menően pofátlan bolsevik Zoltay - féle neokádárista-gyurcsányista mocskot próbálja jobb belátásra bírni....
advocaat
2011. április 07. 19:11
Lyalymán! Gyöttem, mer megvonásnyi tüneteim vótak, s lelkem kerekes billentyűje meg csikordult ERGÉ ámgol myelvű, az CZÉDA TÓKOS EuObservert hejreutasító levele után! Igényem van a Mandiner (Reakcijó, UFI stb.) ZSIDÓÜGYI biztosának megbízási szerződésére: mert az jár nekem! Na, nézzük érdemben, mit ír ez a Tevje, - mert iszonyú, hogy néz ez ki??? Ez nem egy europid forma, így akarnak ezek EU-tagállamok lenni?! Mivelhogy a zsidóság 100 ezerre menő lélekszámának ZÖMMJÉT a new yorki bolsevista diaszpóra, (Népszava Szabadság) ill. az ateista Pető Iván- Bauer Tamás-Ungár Károly extrémbolond pesti periféria teszi ki, cca 12 ezer a HÍVŐ ZSIDÓ: ez MINI-SZEKTA, TILCSÁK BEA mini-szektákat, élén Németh Sándor izráélita kitüntetett ál-keresztény hamus prófétával! De a szombat maradjon szombat. Quod dixi, dixi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!