Jankovics Marcell

2011. április 15. 13:27

Közel három évtized után végre elkészül a legendás magyar animációs filmes főműve, Az ember tragédiája rajzolt feldolgozása.

2011. április 15. 13:27

Bánjunk csínján a zseniség jelzőjével, dönt majd erről az utókor. De az biztos: Jankovics Marcell kiemelkedő magyar művész, akinek munkái nemzetközi szinten is megállták a helyüket. Olyan erős képi világa és szimbolikus gondolatrendszere van, amitől az első kockákról felismerhető egy-egy Jankovics-alkotás. Az évtizedek óta készülő Az ember tragédiája-feldolgozásra mind kíváncsiak vagyunk: Madách alkotása a magyar irodalom szinte egyetlen világszinten is értelmezhető darabja, emberiség-dráma, amelyet alkalmas művészek - s Jankovics közéjük tartozik - különleges élménnyé interpretálhatnak számunkra. Várjuk a filmet.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyurcsány Viktor
2011. április 20. 17:36
És Orbán fogja játszani a fáraót az egyiptomi színben.
nemértem
2011. április 17. 19:56
"Madách alkotása a magyar irodalom szinte egyetlen világszinten is értelmezhető darabja" - ennél nagyobb hülyeséget ha gondolkodnék, se tudnék leírni...
csi
2011. április 17. 15:30
Ezt lehet, hogy megveszem.
trendo
2011. április 16. 16:49
Már húsz éve él a felvett pénzekből J.M, ideje villantani valamit azért a 660 milláért... (Ja, még egy utolsó 20misit azért szakít az idén is a miniszteri alapból, hamár...) Amint hallom, dvd-n fogják osztogatni ingyen, mint a Drágabolgárúr könyvét, a világkiállításon, ami miatt annyit kiabáltatok :))) Csak a számlaszámok változnak itt, a módszerek nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!