Veszélyesek a rajzoló óvodások Ausztráliában

2011. március 23. 14:38

Egy melbourne-i önkormányzat szerint veszélyes graffitisek azok az óvodások, akik egy kávéház előtt krétával rajzolgatnak a járdára - írja egy helyi ausztrál lap.

2011. március 23. 14:38

Egy melbourne-i önkormányzat szerint veszélyesek a járdára rajzoló óvodások. A városrész egyik kávéháza ugyanis színes krétákat biztosít a kicsiknek, hogy azokkal üssék el az időt, amíg szüleik kávéznak. Az önkormányzat azonban egy lakossági bejelentés után felszólította a kávéházat, hogy ne adjon krétákat a gyerekeknek. A döntést azzal indokolták, hogy a krétarajzok a törvény szerint illegális graffitinek számítanak - írja a Whitehorse Leader című helyi lap.

Az önkormányzat szerint ezen kívül „egészségügyi kockázatot” is jelentenek az ovisok, mert túl közel vannak az úthoz, ahol autók járnak. Az önkormányzat egyik vezetője később közölte, hogy valójában az a baj, hogy gyerekek elzárják a járdát az emberek elől. A döntés nagy felháborodást okozott a közösségben, petíciót indítottak ellene, a gyerekek pedig továbbra is megkapják a krétákat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!