Berlusconi egy Ikea-reklámon akadt ki

2011. március 25. 13:39

Olaszországban az Ikea legújabb szicíliai üzletének megnyitójára készült plakát kiverte a biztosítékot: a vallásos szicíliaiak nem, de az Il Giornale, Silvio Berlusconi lapja nagyon felháborodott.

2011. március 25. 13:39

Nyitottak vagyunk minden családnak – ezzel a szlogennel és egy egymás kezét fogó homoszexuális párral plakátolta tele az Ikea legújabb áruházának megnyitása alkalmából a szicíliai Cataniát. A mély vallásosságáról ismert környéken nem tiltakoztak a hirdetés ellen, de a Silvio Berlusconi tulajdonában lévő Il Giornale című napilap felháborodással ír a kampányról és provokatívnak nevezi azt. A lap azzal vádolja az Ikeát, hogy a kampánynak semmi köze a melegek jogainak elismeréséhez, csupán egy pimasz marketingstratégia. A lap szerint ráadásul nem egy véletlenszerű esetről van szó, hanem a svéd imperializmus nyilvánvaló kísérletéről, hogy mindenkit azáltal tegyen egyenlővé, hogy ugyanazt az olcsó bútort birtokolják.

Az eset nagy vitát robbantott ki, a lap weboldalán, a botrány azonban nem befolyásolta a cataniai áruház megnyitását, amelybe az első napon több mint húszezer ember látogatott el, a nyitás pedig 308 munkahelyet teremtett. Az Ikea 1994-ben készítette el az első híres, meleg párt ábrázoló tévészpotját. Ez a film, és azóta több Ikea-reklám is megnyerte a melegek egyenjogúságáért a reklámvilágban küzdő Commercial Closet Association díját.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
shighhopes
2011. március 26. 21:38
Berlusconiból kijön az erkölcscsősz kispolgár. :DDDDDDDDD Ez az ember a legnagyobb troll a politikában, Kadhafi útán.
gross
2011. március 26. 16:16
Nem hinném, hogy teljesen rendben lenne az, hogy egy politikus (pláne egy keresztény-polgári) prositutáltakat és erotikus táncosokat - köztük fiatalkorúakkal - rendel vendégei és saját maga szórakoztatására. Ráadásul utána pedig hatalmánál fogva megpróbál beavatkozni hivatalos eljárásokba.
Machiavelli
2011. március 26. 15:42
Mellesleg ha a Berlusconi megdugott egy 17 éves lányt, hát egészségére, ebben a korban nem rossz sportteljesítmény... Amivel egyébként vádolják, az a kerítés bűntette, azaz nem nagykorú személy prostitúcióra kényszerítése/rávétele. Magyarul, nem fizethetett KÖZVETLENÜL a szexért, mert az bűncselekmény, de később csak úgy ajándékozhatott. Ha a lány is azt vallja, hogy a szexbe magától ment bele, nem várt érte anyagi ellenszolgáltatást és később csak úgy elfogadta az ajándékot, akkor mehet a kis köcsög karrierista ügyész a picsába. Szerintem szép csöndben majd kitekerik a nyakát...
Locassen
2011. március 25. 16:40
Na, újabb iskolapéldája a sajtó ferdítéseinek. Az Il Giornalét idézi a Daily Mail, azt a Kreatív Online, végül pedig jön a Mandiner, az immár szokásossá vált szolgai átvételeivel. A végső szövegváltozat: "A lap szerint ráadásul nem egy véletlenszerű esetről van szó, hanem a svéd imperializmus nyilvánvaló kísérletéről, hogy mindenkit azáltal tegyen egyenlővé, hogy ugyanazt az olcsó bútort birtokolják." Ehhez képest az eredeti cikkben Klaus Kjöllertől, a koppenhágai egyetem kommunikációs tanszékének tanárától idéznek, aki az IKEA névadási konvenciója miatt emleget "svéd imperializmust", nevezetesen amiatt, hogy dán helységneveket előszeretettel alkalmaznak lábtörlők és törlőrongyok brandelésénél és szerinte ez nem véletlen. ("Quello strano "imperialismo svedese" Proprio perché ogni nome deve avere un significato, emerge una curiosità che Kjoller attribuisce all'"imperialismo svedese". La stragrande maggioranza degli articoli battezzati con toponimi danesi sono zerbini o tappeti da pochi soldi. Non solo. Una tavoletta per il water è stata "battezzata" Oresund, lo stretto di mare che separa la Svezia dalla Danimarca. E ancora: Niva è un rivestimento per pavimenti. Insomma, sempre qualcosa che si calpesta.") Tanulság: a honi és nemzetközi ballib firkásztársadalomnak nem Annamari néni kell, hanem egy alapos napalmbombázás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!